Super-reţete cu dovleac, cu dedicație, pentru Halloween

De Libertatea.ro, pe Ultimul update Luni, 30 octombrie 2017, 11:12

E dulce, moale şi orice reţetă care îl are în compoziţie capătă o aromă deosebită datorită dovleacului. Şi cum este sezonul lui, iar peste câteva zile e Halloween-ul, foloseşte-i miezul la gătit şi decupează-i coaja, ca să o poţi folosi pe post de felinar în ”Noaptea Spiritelor”. Dacă te tentează ideea, iţi oferim 5 idei numai bune pentru săptămâna viitoare.

Supă-cremă de bostan
Ingrediente: doi dovleci, două cepe, 50 g unt sau margarină, o cutie de roşii decojite, câteva frunzuliţe de pătrunjel, un morcov, o ţelină mică, sare şi piper.
Mod de preparare: cepele curăţate, se taie øn două şi se toacă mărunt. Un dovleac se curăţă øn interior cu ajutorul unei linguri, iar cel de-al doilea se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Untul se topeşte øntr-o tigaie şi se căleşte øn el dovleacul tăiat cubuleţe şi ceapa. Când ceapa devine transparentă, se ia tigaia de pe foc. Roşiile se mărunţesc şi se trec printr-o sită, apoi se amestecă øntr-o oală, cu 1,5 l apă, împreună cu morcovul şi ţelina curăţate şi tăiate mărunt, dovleacul şi ceapa. Se lasă să fiarbă 20 de minute la foc mic şi se adaugă sare şi piper.
Citeşte mai multe pe Libertatea.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter