DESERT: Tort german cu ciocolată şi nuci

De Diana Zagrean, pe

Deşi abia am intrat în Postul Crăciunului, nu toată lumea poate rezista atâta timp fără ciocolată. Iată o reţetă de tort care va gâdila simţurile şi un păcat pentru care veţi fi iertate, cu siguranţă. Vezi aici reţeta pentru un tort german cu ciocolată şi nuci ca în poveşti.
Ingrediente blat de tort:
8 ouă
200 g unt
3 linguri pudră de cacao
300 g zahăr pudră
zahăr vanilat
4 linguri frişcă lichidă
un praf sare
300 g făină
Încălziţi cuptorul la 180 de grade (treapta 3 sau foc mediu).
Se freacă untul cu zahărul, cu zahărul vanilat şi cu un praf de sare. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi frişca lichidă. Se adaugă treptat făina şi pudra de cacao şi se încorporează încet.
Se toarnă în 2 tăvi rotunde tapetate cu hârtie pentru copt şi se bagă în cuptor.Se lasă la copt circa 30 de minute. Scoateţi pe un grătar şi lăsaţi să se răcească complet. Când sunt gata, tăiaţi torturile pe orizontală în câte două bucăţi.
Ingrediente cremă de ciocolată şi nuci:
2 ceşti zahăr
¾ ceaşcă unt
1 ceaşcă lapte condensat
4 gălbenuşuri
Un pachet nucă de cocos răzuită şi uscată
2 ceşti nuci tocate
Esenţă de vanilie
Topping de ciocolată pentru îngheţată la tub sau pastă de ciocolată tip Nutella
Amestecaţi zahărul, untul, laptele şi gălbenuşurile într-o cratiţă. Puneţi la fiert pe foc mic şi amestecaţi constant. Fierbeţi timp de 10 minute, sau până la îngroşare. Adăugaţi nuca de cocos, nucile tocate şi vanilia. Lăsaţi să se răcească timp de 1 oră.
Întindeţi crema pe feliile de blat, mai puţin cea care va veni deasupra de tot. Alternaţi straturile de blat şi cremă, având grijă ca ultimul să fie de cremă. Tăiaţi blatul separat în cubuleţe şi presăraţi-le deasupra ultimului strat de cremă. Daţi la rece.
Înainte de servire, ornaţi cu nuci tocate şi cu topping de îngheţată scurs încet peste feliile de tort de ciocolată.
Poftă bună!
 
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter