DESERT: Tort cu cremă de iaurt şi merişor pentru infecţii urinare

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 04 martie 2021, 09:41

Dacă suferiţi des de infecţii urinare sau vaginale şi v-aţi săturat de medicamente, de ce să nu încercaţi un remediu natural care luptă cu bacteriile rele di organism? Iată o reţetă de tort cu cremă de iaurt şi merişor foarte bun pentru infecţii urinare şi vaginale, cu puţin zahăr şi aromă delicioasă.
Infecţiile urinare apar atunci când flora microbiană obişnuită creşte şi se înmulţeşte mai rapid decât de obicei, din cauza antibioticelor, a unei boli acute (răceală, gripă), în perioada menstruală sau atunci când organismul este supus la stres.
Alţi factori care induc sau agravează infecţiile tractului urnar şi infecţiile vaginale sunt: lenjeria sintetică, costumele de baie umede pentru mult timp, dietele extreme, consumarea unor cantităţi mari de zahăr, ştergerea necorespunzătoare a zonelor intime după folosirea toaletei, menopauza, terapiile cu antibiotice, igiena deficitară, reacţiile alergice la cosmetice sau săpunuri intime.
Merişoarele şi sucul de merişor sunt folosite de sute ani în tratarea problemelor tractului urinar. Sucul de merisoare are efecte antiaderente asupra anumitor bacterii din gură, stomac şi tractul urinar. Acestea nu se mai pot lipi de pereţii cavităţilor în care apar şi astfel nu se pot înmulţi în respectiva zonă.
Merişoarele conţin substanţe numite proantocianide,c are împiedică lipirea bacteriilor rele şi a ciupercilor de organismul uman.

Iaurtul simplu, neîndulcit poate fi folosit atât intern, cât şi extern pentru a stopa înmulţirea excesivă a bacteriilor şi fungilor din zona intimă. În plus, bacteriile esenţiale conţinute de iaurt (lactobacili) sunt un bun pansament pentru stomac, mai ales după un tratament cu antibiotice.
Iată o reţetă de tort cu puţin zahăr, merişoare şi cremă de iaurt pentru infecţii urinare şi vaginale.
Ingrediente blat de biscuiţi:
300 grame biscuiţi digestivi sau integrali
1 pachet unt
Ingrediente crema de iaurt şi merişoare:
500 ml iaurt gras
300 ml frişcă lichidă
2 plicuri gelatină
200 grame merişoare deshidratate
Miere, după gust
Esenţă de vanilie
Pentru décor:
Merişoare (rehidratate, dacă este cazul), ciocolată amăruie topită, boabe de cafea
Citeşte şi reţeta noastră de DESERT: Tartă cu rubarbă şi fructe de pădure pentru oase puternice

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter