DESERT de POST: Prăjitură cu dulceaţă de căpşuni

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 14 noiembrie 2019, 17:29

Deşi sezonul căpşunilor proaspete a trecut de mult, ba chiar am intrat în Postul Crăciunului, un desert ne-ar putea ajuta să ne amintim de primăvară. Iată reţeta pentru o prăjitură cu dulceaţă de căpşuni de post.
Ingrediente:
1 borcan (400 grame) cu dulceaţă sau gem de căpşuni
200 ml apă
10 linguri (200 grame) zahăr
Zahăr vanilat sau esenţă de vanilie
10 linguri (200 ml) ulei
500 grame făină
1 praf de copt
1 praf sare
Stafide, nucă de cocos (opţional)

Vezi aici o colectie de retete de prajituri de post!
Mod de preparare:
Se amestecă făina într-un castron mare cu praful de copt. Adăugaţi ulei, apă şi zahăr. După ce s-a omogenizat compoziţia, adăugaţi zahărul vanilat/ esenţa de vanilie şi un praf de sare.
Ungeţi o tavă pentru prăjituri sau o formă de tarte cu ulei şi tapetaţi cu făină. Turnaţi jumătate din compoziţia pentru prăjitura de post în tavă şi adăugaţi un strat de dulceaţă de căpşuni. Puteţi adăuga şi stafide sau nucă de cocos, dacă doriţi, după gust.
Acoperiţi prăjitura cu un al doilea strat de aluat şi daţi la cuptor la 180 de grade (mediu), timp de circa 45 de minute. Scoateţi prăjitura de post cu dulceaţă din cuptor şi lăsaţi compoziţia să se răcească. Tăiaţi felii şi pudraţi cu zahăr sau presăraţi zahăr vanilat.

Poftă bună!

Îți recomandăm să încerci și aceste rețete de dulceață de căpșuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter