3 reţete de post uşor de preparat

De Adina Radu, pe

Postul Paştelui este cel mai lung şi strict post din an. Anul acesta, Postul Paştelui a început pe 27 februarie şi se încheie pe 14 aprilie.
Singurele dezlegări la peşte de pe parcursul celor 7 săptămâni sunt de Buna Vestire, pe 25 martie şi de Florii. Până atunci credincioşii ţin un post strict din care lipsesc produse de natură animală.
Chiar şi în post te poţi bucura de gustul meselor apetisante. Iată 3 reţete de post simple şi uşoare pe care să le încerci!
Orez sârbesc
Ingrediente: 250 grame de orez, supă de legume, 1 ceapă, 1 morcov, 1 ardei roşu, 200 grame ciuperci, sare, piper, pătrunjel verde, ulei.
Mod de preparare: ceapa şi morcovul se călesc în puţin ulei. După ce s-au înmuiat pune şi ciupercile tăiate bucaţi, ardeiul şi condimentează.  Adaugă apoi orezul spălat bine peste legume şi toarnă imediat şi supă de legume. Cratiţa se pune la cuptor şi după ce e gata se presară deasupra pătrunjelul verde.
Paste cu sos de roşii şi măsline
Ingrediente: 300 grame paste fără ou, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 400 grame roşii decojite din conservă, 100 ml vin alb, 150 grame de măsline, sare, piper, busuioc
Mod de prepapare: pastele se fierb conform instruncţiunilor de pe pachet. Între timp prepară sosul: căleşte ceapa în puţin ulei, adaugă usturoiul tocat mărunt, pune vinul combinat cu puţina apă şi lasă totul să să înabuşe câteva minute. Se adaugă apoi roşiile tăiate mărunt, măsline şi sucul de la roşii.  Se lasă să fiarbă până când sosul se îngroaşă şi se condimentează după gust. Sosul se toarnă peste pastele bine scurse, se presară pătrunjel verde şi se servesc imediat.
Cartofi ţărăneşti
Ingrediente: 1 kg cartofi, 1 ceapă, 1 linguriţă boia dulce, sare, piper, ulei, pătrunjel şi busuioc uscat sau alte condimente care îţi plac.
Mod de preparare: ceapa se toacă mărunt, se căleşte în ulei şi se adaugă puţină apă, apoi se lasă să se înabuşe. Cartofii se taie în sferturi, se toarnă peste ei ulei astfel încât să fie bine acoperiţi şi se pun într-o tavă şi se condimentează.  Se lasă la cuptor aproximativ 30 de minute şi se întorc din când în când pentru a se rumeni pe toate părţile. Se servesc calzi alături de murături şi salate.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter