REŢETE: Vită cu sos şi broccoli

De Libertatea pentru femei, pe

Carnea de vită este mai sănătoasă şi mai gustoasă decât altele, dacă este preparată după reţeta corectă. Iată cum se face o porţie sănătoasă de vită cu sos de vin şi broccoli.

► Ingrediente
► 800 g mușchi de vită
► 4 linguri ulei de măsline
► sos de soia
► 150 ml vin roșu dulce
► o lingură sare
► o ceapă
► o lingură oțet aromatic
► 2-3 frunze salvie
Pentru garnitură:
► 500 g broccoli
► 50 g unt 
► 3-4 căţei usturoi
Preparare:
1. Se spală broccoli, se desfac buchețele şi se fierb.
2. Separat, se feliază carnea de vită și se bate bine. Feliile se ung cu ulei și cu sosul de soia. Se condimentează și se lasă să stea la macerat la rece pe pat de ceapă roșie și salvie.
3. Carnea se pune în tavă împreună cu sosul şi vinul roșu şi se dă la cuptor până scade și se frăgezește bine.
4.  Buchețelele de broccolli se scot din apă, se scurg și se trec prin unt topit. Se așază pe platou și se servesc cu sosul de soia și carnea aromată.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter