REŢETE DE TOAMNĂ: Mâncare cu gutui și rozmarin

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 23 iunie 2020, 15:27

Toamna apar gutuile şi cele mai bune reţete sunt cele de tocăniţă şi mâncare gătită cu sos de vin. Dacă vreţi să adăugaţi rafinament mâncării de gutui, preparaţi un sos de vin roşu, ca în această reţetă.

► 800 g mușchi de vițel
► 4 gutui mijlocii
► o lingură zahăr
► 3 gogoșari
► o ceapă roșie
► 200 g fasole verde păstăi
► sare
► ulei de măsline
► 4-5 linguri vin roșu dulce
► 2 crenguțe rozmarin

1. Se curăță mușchiul de vițel de pielițe și se trece printr-un jet de apă rece. Se șterge cu un șervet absorbant și se taie cubulețe. Se condimentează cu sare și piper și se stropește cu uleiul de măsline și puțin vin dulce. Apoi se acoperă cu folie de plastic și se lasă la rece câteva minute.
2. Între timp, se spală gutuile, se curăță de puf cu ajutorul unui burete de bucătărie și se aşază în tavă pe hârtie de pergament. Se bagă în cuptor și se lasă să se coacă 30 de minute.
3. Se curăță ceapa și gogoșarii. Păstăile de fasole se opăresc 30 de minute în apă cu sare. Se scot în sită să se scurgă. Ceapa se înăbușă în tigaia unsă cu uleiul de măsline. Se adaugă gogoșarii și carnea. Se stropesc cu vinul dulce și se călesc bine. Se adaugă cubulețele de gutuie coaptă, se potrivește de sare și un praf de piper și se lasă în cuptor până se rumenesc. Se servește ornată cu crenguțe de rozmarin.

Vezi cum poti folosi acest fruct intr-o delicioasa mancare de gutui.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter