REŢETE: Supă cremă de dovleac

De Libertatea pentru femei, pe

Fie că sărbătoriţi cu o petrecere de Halloween, fie că pur şi simplu vă place aroma de dovleac, vremea rece de afară cere o supă caldă delicioasă. Iată o reţetă simplă pentru o gustoasă supă cremă de dovleac cu crutoane.

► Ingrediente
► 500 g dovleac
►2 cepe roșii
►3-4 căței usturoi
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 linguri ulei de măsline
Pentru crutoane:
►o baghetă
►usturoi
►o legătură pătrunjel
►ulei de măsline
►100 g semințe de dovleac prăjite

► Preparare:
1. Se feliază dovleacul, se curăță de coajă și se spală. Se pune să fiarbă în apă cu sare și o linguriță de ulei.
2. Se taie bagheta felii, apoi cubulețe și se așază în tavă. Se acoperă cu ulei, cu sare și usturoi măcinat. Se bagă la cuptor și se rumenesc ușor.
3. Se adaugă ceapa în oală împreună cu dovleacul iar după ce au fiert, se pun
într-un bol și se pasează. Se adaugă zeama în care au fiert și se omogenizează. Supa se servește ornată cu semințe, crutoane aromate şi pătrunjel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter