REŢETE: Somon cu sos alb şi tarhon

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 03 decembrie 2020, 12:52

Somonul este un peşte sănătos şi gustos, iar sosul alb, de tip bechamel îi pune în valoare aroma delicată. Iată o reţetă pentru a prepara un somon cu sos alb şi tarhon ca la carte.

► Ingrediente
► 4 bucăţi filé de somon
► sare
► piper negru măcinat
► 25 g unt
Pentru sos:
► 75 g unt
► 2 linguriţe făină
► 350 ml lapte
► sare
► un praf nucşoară
► o legătură tarhon

► Preparare:
1. Se condimentează bucăţile de somon cu sare şi piper măcinat. Se ung cu unt şi se lasă câteva minute la macerat.
2. Se prepară, între timp, sosul. Se topeşte untul, se adaugă făina cernută şi sare. Se încălzeşte laptele şi se toarnă peste unt şi făină. Se amestecă uşor să nu se prindă. Spre final, se adaugă nucşoara şi tarhonul.
3. Se pun bucăţile de somon în folie de aluminiu şi se coc în cuptorul încins în prealabil. Se servesc cu sosul alb cu tarhon şi se ornează cu frunze proaspete de tarhon.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter