REŢETE: Saltimbocca

De Libertatea pentru femei, pe

Saltimbocca este o delicatesă italiană din carne de viţel cu salvie şi rozmarin. Reţeta este simplă, dar aroma delicioasă va face din această mâncare o delicatesă adevărată. Iată cum să preparaţi viţel saltimbocca ca în Italia.

► Ingrediente
► 8 bucăţi carne de viţel
► 8 felii bacon
► salvie
► 3 linguri făină
► sare
► piper 
► 3 linguri ulei de măsline
► 150 ml vin roze
► 50 g unt
► 150 ml supă de vită
Pentru garnitură:
► 6-8 ardei
► 2 linguri oţet
► 2 linguri ulei de măsline
► piure de cartofi

► Preparare:
1. Se condimentează feliile de carne cu sare, piper şi pe fiecare bucată se aşază frunze de salvie şi bacon.
2. Se ung cu unt şi cu ulei şi se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte. Se scot şi se pun într-o tavă. Se acoperă cu vinul şi supa şi se bagă în cuptor sau se fierb la foc potrivit.
3. Ardeii se coc, se curăţă şi se feliază. Se condimentează cu sare, piper, oţet balsamic şi puţin ulei. Se pregăteşte piureul de cartofi şi se serveşte cu saltimbocca şi salata de ardei. Se ornează cu salvie proaspătă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter