Mod de preparare:
Încingeţi cuptorul la treapta a treia, 180 de grade.
Amestecaţi într-un castron telemeaua cu brânza de vaci, ouăle bătute separat, smântâna, bucăţile de somon fume, sare, piper şi mărarul tocat. Amestecaţi bine, până la omogenizare.
Foile de plăcintă se dezgheaţă şi se împart în două părţi egale. Din prima parte de foi, luaţi fiecare foaie de aluat şi o ungeţi cu ulei de măsline, apoi o aşezaţi într-o tavă.
Incearca si reteta noastra de prăjitură anti-rid cu grepfrut şi mac
După ce terminaţi prima tranşă de foi de plăcintă, turnaţi umplutura din brânză, mărar şi somon. Acoperiţi umplutura cu a doua serie de foi de plăcintă, unse fiecare cu ulei de măsline.
Bateţi oul pentru crustă cu un praf de sare şi adăugaţi încet smântâna. Turnaţi peste plăcintă şi presăraţi deasupra caşcaval ras.
Daţi tava la cuptor pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte bine deasupra. După ce opriţi focul, lăsaţi plăcinta să se răcească şi tăiaţi porţii egale, după gust.
Serviţi cu sana sau simplă! Poftă bună!