Reţete italiene: Paste cu sparanghel şi busuioc

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Marți, 14 septembrie 2021, 16:37

Iata o reteta venita direct de pe coasta Marii Mediterane, din Italia: paste cu sparanghel si busuioc proaspat.
Ingrediente
►300 g paste fără ou
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►2 ardei galbeni
►o ceapă roșie
►50 g margarină
►5-6 roșii cherry
►o legătură sparanghel
►2-3 frunze busuioc
►sare
►piper alb
►cașcaval de post pentru ornat
1. Pastele se pun să fiarbă în apa clocotită cu sarea și uleiul de măsline. După ce au fiert, se scot și se lasă în apă rece să se limpezească.  Se scot din apă și se acoperă cu o folie de plastic.
2. Se curăță sparanghelul, se spală, se leagă în mănunchi, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare. După ce a fiert, se scoate și se lasă să se scurgă.
3. Se curăță ceapa și ardeii, se spală și se taie mărunt. Se călesc în margarina topită sau ulei și se condimentează cu sare și piper, după gust. Se adaugă sparanghelul tăiat bucățele și, la sfârșit, se pun roșiile tăiate. Se lasă să se înăbușe.
4. Se pun pastele într-un bol și se amestecă cu legumele călite. Se servesc ornate cu cașcaval ras și cu frunzulițe de busuioc.

Invata cum se curata sparanghelul si cum se gateste!

Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter