Pentru o cină desăvârşită, aveţi nevoie de o friptură gustoasă de porc. Iată reţeta pentru cotlet de porc cu sos de pier şi garnitură de legume.
► Ingrediente ► 8 felii cotlet de porc ► sare ► piper ► 100 g unt 175 ml vin dulce ► 2 linguri zahăr ► nucșoară ► o linguriță făină ► 100 g nucă măcinată ► cimbru uscat și măcinat ► ulei de floarea-soarelui ► ulei de măsline ► 4-5 cartofi ► 400 g mazăre ► 400 g ciuperci
► Preparare: 1. Se condimentează bucățile de cotlet cu sare, piper și cimbru. Se stropesc cu ulei de măsline și se lasă la rece. 2. Mazărea se pune să fiarbă. Cartofii se curăță, se spală și se prăjesc. Ciupercile se curăță, se spală și se înăbușă în ulei. 3. Se topește untul, se adaugă piperul pisat și boabe, făina cernută, nucșoara, nuca măcinată, zahărul și vinul. Se fierb în clocot câteva minute. 4. Separat, se încinge grătarul și se rumenesc bucățile de carne. Se servesc cu sosul și cu cele trei garnituri.