Încearcă, o să te simţi minunat!
Un fel de mâncare uşor de făcut, uşor de mâncat, uşor de digerat.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE
► 1 kg sparanghel curăţat (cu partea lemnoasă îndepărtată)
► 3 linguri ulei de măsline
► 4 cepe mari, tocate mărunt
► 200 g praz, spălat şi tocat mărunt
► sare ► piper ► pătrunjel proaspăt
► Se taie vârfurile sparanghelului şi se păstrează. Se taie fiecare în mai multe bucăţi, de cca 2,5 cm lungime. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte 2-3 minute, la foc mic. Se pune şi prazul şi se mai căleşte cam 10 minute.
► Se pun bucăţile de sparanghel, se adaugă 900 ml de apă şi se asezonează cu sare şi piper. Se dă în fiert şi se lasă pe foc 10 minute, fără capac.
► Se lasă să se răcească. Se toarnă în blender şi se amestecă până când devine fluid. Se pune în castroane şi se lasă să se răcească complet.
► Se pun vârfurile de sparanghel într-o oală şi se fierb 2-3 minute, până se înmoaie. Se scurg. Se adaugă în supă şi se dă la frigider câteva ore. Înainte de servire, se diluează supa cu apă rece Se serveşte cu pătrunjel deasupra.