Supă-cremă de ciuperci

De Libertatea pentru femei, pe

O supă foarte hrănitoare pe care toată lumea trebuie să o încerce măcar odată: supa cremă de ciuperci.

Ingrediente:
►un kg ciuperci
►2 cepe
►o legătură pătrunjel frunze
►1-2 rădăcini pătrunjel
►2 linguri făină albă
►sare
►piper negru măcinat
►75 g unt
►2 linguri ulei de măsline
►zeama de la o lămâie

1. Se curăță ciupercile, se spală în 3-4 ape și se pun să fiarbă cu o linguriță de sare și o lingură de ulei de măsline.
2. Se scurg de zeama în care au fiert şi se stropesc cu zeama de la o lămâie.
3. Se curăță rădăcina de pătrunjel şi frunzele, la fel şi ceapa și se pun să fiarbă în 1-2 litri de apă. După ce au fiert, se scot. Ceapa și frunzele de pătrunjel se dau deoparte, iar rădăcina se pasează împreună cu ciupercile.
4. În compoziția de ciuperci se adaugă untul și făina cernută și zeama în care au fiert legumele. Se pun pe foc și se amestecă încontinuu să nu se formeze coco-loașe. După ce a dat în câteva clocote, se ia de pe foc și se servește ornată cu feliuțe de ciuperci prăjite și pătrunjel proaspăt.
Încearcă şi supa cremă de morcovi!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter