Cum se prepară puiul condimentat Buffalo

De Unica.ro, pe

Atunci când au fost pregătite pentru prima oară în Anchor Bar din New York în 1964, aripioarele de pui erau prăjite şi acoperite cu un sos picant cu unt.
Pentru a complimenta puiul picant şi condimentat, acesta era servit cu baghete de ţelină şi brânză roquefort. În prezent, sunt utilizate diferite variaţiuni ale acestei reţete, însă vom începe cu o reţetă de bază, alcătuind ulterior un ghid complet referitor la modalităţile de pregătire ale puiului şi sosurilor Buffalo.

Recomandări pentru pregătirea puiului Buffalo

 
Înainte de a începe efectiv pregătirea puiului Buffalo acasă, vă prezentăm câteva sugestii. Pentru început, jumătate de kilogram de aripioare reprezintă aproximativ cinci aripioare de dimensiune medie. Atunci când vă alcătuiţi lista de cumpărături, reţineţi faptul că o porţie trebuie să aibă între patru şi şase aripioare.

Trebuie de asemenea să ştiţi cum anume să păstraţi aripioarele de pui în mod corect. Puteţi congela aripioare ce nu au fost gătite pe o perioadă de cel mult nouă luni. În cazul în care congelaţi aripioare gătite, le puteţi păstra până la o lună.

Perioada de pregătire a puiului Buffalo va varia în funcţie de cantitatea de aripioare şi de reţeta pe care o urmaţi.

Instrucţiuni pentru pregătirea puiului Buffalo

Pentru a pregăti aripioarele înainte de a le găti, tăiaţi capătul fiecărei aripioare şi înjumătăţiţi-o la articulaţie. Asezonaţi aripioarele cu sare şi piper. Le puteţi prăji în ulei, le puteţi coace sau chiar frige la grătar. În cazul în care le prăjiţi, încingeţi uleiul într-o tigaie până când atinge o temperatură de 190 grade.

Reţetă de bază

Odată ce uleiul din tigaie ajunge la temperatura potrivită, prăjiţi aripioarele în tranşe. Aşezaţi aripioarele gata prăjite pe prosoape de hârtie pentru a scurge uleiul în exces.

Pentru sos, topiţi untul la temperatură medie şi amestecaţi-l cu sos picant şi oţet. Două linguri de unt amestecate cu două linguri de sos picant sunt suficiente în cazul în care doriţi să pregătiţi aripioare uşor condimentate. Puteţi utiliza o cantitate mai mare de sos picant, după gust. După ce sosul este gata, turnaţi-l într-un castron împreună cu aripioarele şi amestecaţi până când acestea sunt acoperite în mod egal cu sos, pe toate părţile.

Variaţiuni

Aceasta este metoda tradiţională de pregătire a aripioarelor de pui Buffalo picante. Cu toate acestea, există numeroase alte variante ale acestei reţete. În locul aripioarelor, puteţi folosi piept de pui tăiat în felii, pentru a pregăti gujoane Buffalo (chicken strips).

De asemenea, puteţi pregăti şi chifteluţe Buffalo din carne tocată de pui. Mai mult, puteţi combina puiul Buffalo şi aluat de pizza pentru a pregăti o calzone de pui Buffalo sau pentru un sandwich cu pui Buffalo. Puiul poate fi pregătit la cuptor sau la grătar pentru o versiune mai sănătoasă.

Sosul utilizat pentru puiul Buffalo este compus din unt, sos picant, oţet de mere şi piper roşu. Cu toate acestea, puteţi să variaţi ingredientele pentru a crea un sos pe gustul dumneavoastră. Spre exemplu, puteţi înlocui untul cu ulei de măsline sau puteţi folosi alt tip de oţet pentru a obţine o aromă diferită.

Cum să pregătiţi un sos pentru aripioare Buffalo

Acum, haideţi să trecem la sosul cu care veţi servi puiul Buffalo. De regulă, se foloseşte brânza roquefort (sau blue cheese) ca bază a acestui sos.

Pentru a-l pregăti, veţi avea nevoie de un sos blue cheese, usturoi, ceapă şi pătrunjel. Tocaţi ultimele trei ingrediente şi amestecaţi-le în sosul blue cheese. Răciţi sosul şi serviţi-l împreună cu aripioarele picante. Puteţi adăuga sau modifica ingredientele acestui sos de bază. Cei care nu apreciază în mod deosebit sosul blue cheese pot folosi orice alt tip de sos alb.

Puteţi pregăti un sos mai sofisticat pentru puiul Buffalo din ingrediente precum cremă de brânză, sos blue cheese sau alb, sos picant, bucăţele de brânză roquefort şi pui gătit. Coaceţi acest amestec aproximativ 20 minute într-un cuptor care a fost încins în prealabil la o temperatură de 180 de grade. Puteţi servi acest sos cu batoane de ţelină sau chips-uri.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter