Rețetă pentru situații de criză. Cum prepari „pâinea săracului”, în doar 10 minute

De Raluca Vițu, pe Ultimul update Vineri, 20 martie 2020, 13:59

În contextul epidemiei de coronavirus, fiecare dintre noi trebuie să fie cât mai chibzuit cu banii și trebuie să adopte un stil de viață cât mai simplist. Este important să nu facem cheltuieli inutile și să ne rezumăm doar la achiziționarea produselor alimentare și nealimentare de bază. Cum pâinea este unul dintre alimentele nelipsite de pe masa niciunui român, ar trebui să ne gândim serios la varianta preparării ei în casă. Sunt multe rețete de pâine și de produse de panificație care includ fel de fel de ingrediente mai mult sau mai puțin costisitoare – drojdie, lapte, unt, ouă etc. Dar te-ai întrebat vreodată ce faci dacă rămâi pâine în casă, vrei să o prepari chiar tu, dar nu ai foarte multe ingrediente la dispoziție?

Citeşte şi: Ce se întâmplă în organismul tău când nu mai mănânci pâine albă

Te-ai gândit dacă o fi oare posibil să faci ceva comestibil doar cu apa, făină, un strop de ulei și un praf de sare? Ei bine, se poate. Există un aliment tradițional evreiesc, denumit matzah (matzo), un fel de pâine a “săracului”, ce era preparat în situațiile de criză, când nu era timp și nu erau ingrediente pentru a face o pâine dospită.

Se prepară rapid, ușor și cu foarte puține ingrediente. Și chiar dacă este extrem de simplă, nu înseamnă că nu este gustoasă.

Iată cum poți prepara cea mai simplă pâine nedospită din lume, din câteva ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie.

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:

  • 4 cești făină;
  • 1 ceașcă apă;
  • 2 lingurițe ulei;
  • 1 linguriță rasă de sare.

Mod de preparare:

Din ingredientele menționate mai sus se face un aluat care se împarte în șase părți egale. Din bucățile de aluat se fac șase turte subțitri, nu mai groase o jumătate de  centimetru. Se coc în cuptor sau pe o plită, pe aragaz, timp de 2-3 minute, pe fiecare parte.

sursa foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter