O reţetă foarte cunoscută şi delicioasă!
PORȚII: 4-6 PREPARARE: 40 min FEZANDARE: 8-10 ore COACERE: 120 min ► Ingrediente ► un cocoș mare ►sare grunjoasă ►500 ml vin roșu demisec ►piper negru măcinat și boabe ►2 crenguțe rozmarin ►8-10 căței usturoi ►o lingură boia dulce ►50 g unt ►2 linguri zahăr ►500 g ceapă mică albă ►800 g cartofi ►1-2 legături pătrunjel
► Preparare: 1. Se așază carnea de cocoş într-o oală și se unge cu ulei și unt. Se condimentează cu rozmarin, sare, usturoi, puţin zahăr și piper și se toarnă vinul roșu. Se acoperă cu capacul și se lasă la fezandat. 2. Separat, se curăță și se spală ceapa, se înăbușă în uleiul încins. Se potrivește cu sare și boia dulce. 3. Cartofii se fierb în coajă. Cocoșul se coace în cuptor aproximativ două ore și, după ce s-a frăgezit, se servește cu ceapa și cartofii fierți. Se ornează cu pătrunjel verde. Încearcă şi risotto cu păstrăv!
Foto: northfoto