Ciorbă tradiţională de cartofi

De Libertatea pentru femei, pe

O reţetă răcoroasă pentru zilele de vară!
PORŢII: 4-6
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 100 min
Ingrediente:
►6 cartofi
►2 ardei roșii
►2 cepe
►2-3 morcovi
►o țelină mică
►4 roșii 
►3 linguri ulei de floarea-soarelui
►piper
►sare
►2 linguri Delikat Legume

1. Se curăță legumele şi se spală.  Morcovii și țelina se dau pe răzătoarea mică și ceapa se toacă mărunt. Se călesc în uleiul de floarea-soarelui atât cât să capete o uşoară crustă și un gust special. Se pun apoi într-o oală de 3 litri, se adaugă ardeii tăiați cubulețe sau fâşii, în funcţie de preferinţe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă încet, la foc mic, acoperită cu un capac.
2. Se curăţă, între timp, cartofii şi se taie cubulețe. Se pun şi ei să fiarbă în ciorbă.
3. Roșiile se opăresc și se pasează cu ajutorul unui blender sau cu o furculiţă. Se trec prin sită și se adaugă în oală cu restul legumelor.
4. După ce s-au fiert legumele, se pun sare şi piper, după gust, şi Delikat Legume. Se mai dă în câteva clocote, apoi se opreşte și se servește cu pâine pe vatră.
Vezi cum se face ciorba de burtă!
Foto: Thinkstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter