Raw Vegan: Negrese de ciocolată cu alune de pădure fără foc

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Joi, 08 aprilie 2021, 15:17

Doar pentru că vreţi să mâncaţi mai sănătos nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la dulciuri şi deserturi cu ciocolată. În plus, susţinătorii stilului de viaţă raw vegan vor fi încântaţi de acest delicios desert. Iată cum se fac nişte negrese de ciocolată cu alune de pădure fără foc în stil raw vegan.
Ingrediente blat:
2 ceşti alune de pădure crude
1 ceaşcă cu vârf curmale fără sâmburi
½ ceaşcă pudră raw de cacao sau roşcove
¼ ceaşcă sirop de arţar sau miere
½ linguriţă extract de vanilie raw
Amestecaţi alunele de pădure într-un blender până obţineţi o făină fină. Adăugaţi curmalele, pudra de cacao, siropul şi vanilia şi amestecaţi până obţineţi o apstă lipicioasă. Întindeţi aluatul şi tăiaţi discuri, după gust (puteţi folosi un pahar cu diametru mic sau forme de fursecuri), de circa un centimetru grosime. Dacă aluatul este prea moale, daţi la frigider până este gata crema.
Ingrediente cremă de ciocolată:
1 avocado
7 linguri sirop de arţar sau agave
¼ ceaşcă pudră de cacao raw sau roşcove
2 linguriţe pudră de cafea (nu ness!)
Amestecaţi toate ingredientele într-un blender, până la omogenizare şi ajustaţi cantitatea de sirop după gust (cafeaua poate face crema puţin mai amară, adăugaţi sirop cât consideraţi necesar). Turnaţi câte o lingură de cremă pe fiecare fursec şi puneţi capac un alt fursec. Folosiţi-vă fantezia pentru forme şi straturi. Daţi la rece şi păstraţi până la servire.

Poftă bună!
Foto: Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter