Pui Thai Red Curry

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 06 noiembrie 2020, 14:45

Bucătăria thailandeză este recunoscută în lume pentru varietatea ingredientelor, dar şi exploziei culoriilor şi aromelor puternice. Astfel, dacă puiul Green Curry…
thailandez este cunoscut pentru aroma sa dulce, cel Red Curry este faimos pentru cât de picant este.

Secretul faimosului curry, atât thailandez cât şi a celui indian, este bazat pe amestecul de condimente şi ierburi aromatice specifice fiecărei  regiuni. Cele mai des folosite dintre acestea, în cazul Thailandei, sunt galangalul, coriandrul, lămâia verde Kaffir, lemongrass-ul – plantă cu aromă de lămâie, sosul de peşte, pasta de creveţi şi ardei chilli roşii.

Multe dintre  aceste reţete cu curry pot fi preparate cu carne de pui, dar există variante şi pentru vegetarieni sau pentru amatorii de peşte.

Ingrediente:

350 de grame de file de piept de pui, fără piele, tăiat in bucăţele mici
4 frunze mari de busuioc proaspăt tăiate mărunt
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
1 dovlecel tăiat rondele
1 ceapă tocată mărunt
1 ardei roşu tăiat felii
1 cană de supă de pui
1 cană de lapte de cocos
1 cană de orez jasmin
2 linguri de ulei de alone sau de canola
2 linguri de sos de peşte
2 linguri de suc de lămâie
2 linguri de mălai
2 linguri de apă
1 lingură de zahăr brun
2 linguriţe de pastă thai red curry
½ linguriţă de sare

Mod de preparare:

Amestecaţi din timp mălaiul cu 2 linguri de apă până ce devine ca o pastă. Într-o tigaie mare încingeţi uleiul la temperatură medie. Căliţi ceapa timp de cinci minute, amestecând din când în când.

Adăugaţi usturoiul şi pasta de curry în tigaie şi amestecaţi timp de un minut pe foc. Puneţi  treptat şi supa de pui, laptele de cocos, sare, zahăr şi sos de peşte. Lăsaţi amestecul să fiarbă înainte de a pune dovlecelul şi ardeiul roşu. Acoperiţi tigaia. Reduceţi focul puţin şi lăsaţi-o să scadă timp de 12 minute.

Între timp pregătiţi orezul. Adăugaţi puiul în tigaie, acoperiţi şi mai lăsaţi pe foc alte 8 minute. Turnaţi pasta de mălai cu apă amestecând constant. Continuaţi să amestecaţi până se îngroaşă. Presăraţi şi busuiocul şi sucul de lămâie. Serviţi puiul pe un pat de orez jasmin.

Sugestii:

În loc de pui puteţi folosi creveţi, scoici sau brânză tofu tare. Pentru vegetarieni se pot pregăti mai multe variante cum ar fi cu păstăi, morcovi feliaţi subţire sau varză tocată.

Sursa:Thai Red Curry

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter