Piccata e un mod italian de a prepara carnea sau peştele. Cea mai populară variantă e cea a puiului Piccata (chicken piccata), dar in Italia e destul de populară…
… şi varianta cu viţel (piccata di vitello). Cert e că eu am văzut-o într-un film, mi-a plăcut cum sună, am încercat-o ieri şi am fost extrem de încântat.
Ingrediente (pentru 2 porţii)
* 4 felii de piept de pui * 100 g făină * 2 linguri de parmezan ras * 3 linguri de unt * 2 căţei de usturoi * 100 ml vin alb sec * zeama de la o lămâie * 2 linguri de capere * 1 lingură de pătrunjel verde tocat * sare, piper * opţional, ca garnitură, mămăligă sau orez
Reţetă
Într-o farfurie adâncă, am amestecat făina cu parmezanul ras pe răzătoarea mică, cu sare şi cu piperAm spălat feliile de pui, apoi le-am şters cu hârtie absorbantă şi le-am „tapetat” cu amestecul de făină şi parmezan.În tigaie am topit 2 din cele 3 linguri de unt.Am pus puiul la prăjit, până a căpătat o culoare aurie (cam 3 minute pe fiecare parte)L-am scos apoi pe-o farfurie şi l-am acoperit cu folie de aluminiu, să rămâmă cald.În locul lui, am pus usturoiul tăiat mărunt.Am pus apoi vinul şi zeama de lămâie şi am lăsat până lichidul s-a redus la jumătate.După care am adăugat caperele şi pătrunjelul tocat.Imediat, am pus în tigaie şi cea de-a treia lingură de unt, să „închid” sosul.Când s-a topit, am turnat sosul peste feliile de pui. Ca garnitură, am făcut o mămăligă simplă în care am amestecat 3-4 linguri de caşcaval ras.Poftă bună 🙂