Prăjitură cu fistic

De Lumea Femeilor, pe

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 3 ore

Ingrediente

Pentru blat:- 8 ouă

– 2 căni de zahăr
– 10 linguri apă
– 4 linguri ulei
– 2 căni făină
– 1 lingură cacao
– vanilie
Pentru crema de fistic:
– 100 g fistic măcinat
– 2 albuşuri
– 90 g zahăr

Pentru crema de ciocolată:

– 100 g ciocolată (65% cacao)
– 150 g smântână

Mod de preparare

1. Blatul. Se face un sirop din 2 căni de zahăr şi 10 linguri de apă. Se bat spumă albuşurile, se adaugă, treptat, siropul fierbinte, gălbenuşurile, uleiul şi făina. Jumătate din compoziţie se toarnă într-o tavă întinsă, unsă cu unt şi se coace. În cealaltă jumătate se adaugă cacao şi se coace tot în tavă întinsă.
2. Crema de fistic. Se face un sirop din 90 g zahăr şi 3 linguri apă, care se toarnă peste cele două albuşuri bătute spumă. Se continuă bătutul până se răceşte, când se adaugă fisticul.
3. Crema de ciocolată. Se înfierbântă smântâna, se ia de pe foc şi se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici. Se omogenizează.
4. Blatul cu cacao şi cel alb se suprapun şi se taie în fâşii de 3 cm grosime. Apoi se aranjează jumătate din blat pe un platou, alternând fâşiile simple cu cele cu cacao. Se întinde crema de fistic pe toată suprafaţa, iar deasupra se întinde crema de ciocolată. Se aranjează peste straturile de creme fâşiile de blat rămase şi se lasă la frigider două ore (cremele se vor întări şi vor ţine fâşiile de blat unite).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter