REŢETE: Pilaf cu ceapă și nuci

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Vineri, 18 octombrie 2019, 10:15

Iata o reţetă delicioasă, perfectă pentru serile reci de iarnă. Fiind vorba de un preparat fără carne se potriveşte bine şi vegetarienilor.
Ingrediente

►350 g orez cu bobul rotund
►un l apă
►2 legături ceapă
►o rădăcină pătrunjel
►3-4 frunze pătrunjel
►un dovlecel
►un ardei
►piper boabe verde și roșu
►sare
►15 ml ulei de măsline
►50 g nuci coapte și pisate
1. Se alege orezul, se spală, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se curăță și se spală rădăcina de pătrunjel, ardeiul și dovlecelul. Se rad pe răzătoarea mică.
2. Se curăță ceapa verde, se spală bine și se taie mărunt. Se călește 3-4 minute în uleiul călduț și, după ce s-a înmuiat, se adaugă legumele rase. Se lasă 5 minute la foc redus și se toarnă o căniță de apă din cantitatea indicată.
3. Se adaugă orezul și se fierbe la aceeași temperatură, turnând restul de apă puțin câte puțin. După ce s-a încorporat apa, se lasă la foc mic și se amestecă continuu să nu se prindă de cratiță.
4. Se condimentează cu sare, piper boabe și măcinat și, la sfârșit, se pun nucile decojite și coapte. Se amestecă ușor și se bagă 10 minute la cuptor, cât să capete o crustă aurie. Se servește cu salată și se ornează cu frunzulițe de pătrunjel.

Îți recomandăm să încerci și această rețetă de orez cu legume

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter