Paste: Spaghete cu sos de roşii şi pătrunjel

Rapid, gustos şi sănătos.
Iată, aşadar o idee genială pentru cina de astă seară. Dacă-ţi mai pică şi nişte musafiri neanunţaţi, chiar că o să zici că ai făcut cea mai bună alegere.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE

►400 g spaghete
► 1 kg roşii
► 2 cepe
► sare
► piper măcinat
► zahăr
► 4 linguri ulei de măsline, extravirgin
► 4 linguri pătrunjel tocat mărunt
► 2 linguri unt
► 30 g parmezan ras

► Roşiile se taie în jumătăţi, se scoate cotorul, apoi se taie cubuleţe mici. Cepele se taie, se curăţă şi se toacă mărunt.
► Într-o oală se încing cele 4 linguri de ulei, în care se căleşte ceapa, până când capătă o culoare aurie. Se pun şi roşiile, care îşi mai lasă sucul, şi se amestecă. Se pune 1 linguriţă de zahăr şi se mai lasă pe foc timp de 5-8 minute. Se asezonează cu sare şi piper şi se încorporează şi untul.
► Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg, se scot pe un platou, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi pătrunjel tocat.

Dacă ai mai mult timp şi dacă te-ai îndrăgostit de bucătăria italiană, încearcă şi o Pizza Delicioasa.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter