3 motive să mănânci mai mult peşte

De PR, pe

Faţă de media europeană de peste 22 kg de peşte consumate anual de un locuitor, România nu se situează prea bine: românii nu mănâncă nici măcar 5 kg pe an. Dar există o mulţime de motive pentru care acest lucru ar trebui să se schimbe…
Cel puţin asta îşi propun iniţiatorii proiectului “Promovare produse piscicole”, un program derulat cu fonduri europene în Bucureşti, Cluj şi Satu-Mare. Motivele sunt numeroase. În primul rând, peştele este un aliment sănătos: aduce în organism minerale şi proteine de bună calitate şi, chiar dacă are şi grăsimi, acestea fac parte din categoria grăsimilor bune, fiind bogate în acizi graşi polinesaturaţi.

Un alt motiv este faptul că acest tip de carne este recomandat în curele de slăbire, valoarea calorică a cărnii de peşte fiind redusă.
Cel mai important motiv este însă cel economic: consumul anual de peşte, chiar redus, aşa cum este acum, nu este acoperit din producţia internă decât în proporţie de 25-30%.

Află mai multe despre campanie şi despre importanţa consumării peştelui provenit din surse controlate pe site-ul www.consumapeste.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter