Gem Pina Colada

De Diana Zagrean, pe

Dacă vă place cocktailul şi amestecul de arome foarte puternice de ananas, nucă de cocos şi lime, nu ezitaţă să gustaţi acest inedit desert. Dulceţurile şi gemurile pentru iarnă nu trebuie să fie exclusiv reţete tradiţionale. Un gem pina colada vă poate aduce aminte de vacanţa de vară în zilele reci de decembrie. Reţeta este pentru circa 5 borcane medii, de 400 ml. Urmăriţi secţiunea de sfaturi practice pentru a vedea cum se pregătesc borcanele şi cum se încearcă gemul dacă e gata.
Ingrediente:
2 bucăţi ananas mari, coapte
1 nucă cocos
2 lime (lămâi verzi)
1,5 kilograme zahăr (sau 500 grame zahăr gelifiant 3:1, deoarece ananasul nu are foarte multă pectină)
Mod de preparare:
Se curăţă fructele de coajă, ananasul se taie sferturi pe lung şi se îndepărtează cotorul, apoi se taie cubuleţe şi se pasează în blender sau maşina de tocat.
Se rad 250 grame pulpă de nucă de cocos proaspătă şi se amestecă împreună cu piureul de ananas.
Adăugaţi sucul de la cele două lămâi, eventual şi puţină coajă rasă, dar nu multă, ca să nu iasă amar gemul.
Adăugaţi şi zahărul (dacă folosiţi zahăr obişnuit, puteţi adăuga nişte pectină sau agenţi de gelificare).
Se dă în clocot amestecând şi se mai fierbe până se leagă sau conform indicaţiilor de pe zahăr sau agent de gelificare.

Se toarnă în borcane curate şi se sterilizează. În secţiunea de sfaturi practice găsiti indicaţii pentru cum să nu spargeţi borcanele când turnaţi lichidul fierbinte şi cum să sterilizaţi gemul, ca se păstreze mai mult timp.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter