FRIPTURĂ: Vită în aluat

De Libertatea pentru femei, pe

Iată cum să prepari carnea de vită în aluat pentru un fel principal spectaculos! Învaţă reţeta simplă şi delicioasă.

Ingrediente: 
►800 g muşchi file de vită
►un pachet aluat de foitaj
►300 g ciuperci albe
►un gălbenuş
Pentru sos:
►1/2 lămâie
►un gălbenuş
►o lingură făină
►½ legătură pătrunjel
►4 linguri lapte
►o lingură smântână
►30 g unt
►4 linguri ulei
►sare
►piper

1. Într-o cratiţă cu ulei încins se rumeneşte bucata de carne. Se scoate şi se lasă să se scurgă de grăsime şi să se răcească, după care se sărează şi se piperează.
2. Ciupercile se curăţă, se trec rapid sub un jet de apă şi se taie mărunt. Se pun într-o tigaie cu sare şi piper, se lasă aşa un minut şi apoi se adaugă untul, sucul jumătăţii de lămâie şi pătrunjelul. Se lasă pe foc până ce tot lichidul se evaporă. Se dă deoparte, se lasă să se răcească şi se adaugă un gălbenuş amestecat cu smântâna.
3. Aluatul dezgheţat se întinde pe masă, se pune un pat din 1/3 din cantitatea de ciuperci, se aşază carnea, se pun deasupra ei şi restul ciupercilor şi se rulează în aluat. Rulada de vită în aluat se lipeşte bine la capete, se unge cu lapte şi se aşază într-o tavă tapetată cu făină. Se unge cu gălbenuş amestecat cu restul laptelui şi se dă la cuptor 10 minute, la foc iute şi apoi 25 de minute, la foc mediu.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter