DESERT: Tort cu cremă de cafea şi migdale, pentru dureri de cap

De Diana Zagrean, pe

Durerile de cap pot avea multe cauze şi, adesea, sunt printre cele mai supărătoare simptome ale unei răceli de sezon. Puţine remedii pentru durerile de cap sunt aşa delicioase ca un tort cu cremă de cafea şi migdale. Iată reţeta.
Durerea de cap poate fi un răspuns al corpului la stimuli interni sau externi. Cauzele durerilor de cap sunt extrem de variate şi ajung de ordinul miilor. Durerea de cap poate fi intermitentă sau persistentă, intensă şi ascuţită sau difuză şi generalizată. De asemenea, poate fi semnul unei banale lovituri sau răceli, sau poate fi o migrenă oribilă de cauze mult mai grave.
Medicamentele care vindecă durerile de cap sunt destul de eficiente în majoritatea cazurilor, dar pot provoca gastrită şi alte probleme gastro-intestinale. Remediile naturale pentru dureri de cap sunt adesea recomandate, dacă sunteţi siguri de cauza acestora şi că nu sunt un semnal al unei afecţiuni grave.
Cafeaua conţine cafeină, care face vasele de sânge din creier să se contracte puternic. Astfel, terminaţiile nervoase sensibile care dădeau durerea de cap sunt mai puţin stimulate şi durerea este redusă.
Şi laptele ajută la reducerea durerilor de cap şi calmează nervii, in plus, contine mult calciu pentru oase puternice.
Migdalele sunt bogate în magneziu, care relaxează vasele de sânge şi nervii. Chiar şi cei care suferă de migrene cronice pot avea parte de efecte benefice de pe urma unei diete bogate în magneziu din migdale.
Alte alimente care ajută la reducerea durerilor de cap datorită cantităţii de magneziu şi care pot fi folosite la acest tort sunt: bananele, caisele uscate, avocado, caju.
Iată o reţetă de tort cu cremă de cafea şi migdale, pentru dureri de cap.
Ingrediente blat:
4 ouă
10 linguri lapte
300 grame zahăr
200 grame făină (integrale)
100 grame migdale tocate
Praf de copt
Coajă de lămâie,
Esenţă de vanilie şi migdale
Citeşte şi reţeta noastră de Fursecuri cu fructe, seminţe, nuci şi ghimbir pentru durerile menstruale
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter