DESERT: Prăjitură colac cu cremă de brânză şi portocale

De Diana Zagrean, pe

Dacă Postul Crăciunului v-a extenuat şi vreţi să preparaţi un desert de dulce delicios, iată o reţetă destul de simplă. Iată cum se face o prăjitură colac cu cremă de brânză şi portocale.
Ingrediente:
2/3 ceaşcă zahăr brun
2/3 ceaşcă zahăr tos
1 linguriţă scorţişoară
Esenţă de portocale
Coaja de la o portocală
Un pachet aluat congelat de foitaj
Cremă de brânză (brânză proaspătă, foarte grasă amestecată cu smântână)
¾ ceaşcă unt topit

Mod de preparare:
Încălziţi cuptorul la 180 de grade (mediu, treapta trei). Ungeţi o formă de cozonac sau de guguluf (poate fi şi din silicon) cu ulei şi daţi deoparte.
DESERT: Prăjitură colac cu cremă de brânză şi portocale
Într-un castron de mărime medie, amestecaţi zahărul brun cu zahăr alb şi scorţişoară.
Tăiaţi 20 discuri de aluat de foitaj şi întindeţi discurile pe o suprafaţă curată. Amestecaţi crema de brânză cu esenţa de portocale şi jumătate din coaja rasă. Puneţi câte o linguriţă de cremă de brânză aromată pe fiecare disc de aluat şi strângeţi marginile peste cremă, astfel încât să arate ca un săculeţ parţial închis.
Plasaţi 10 pacheţele de aluat cu crema de brânză în sus în forma unsă şi adăugaţi jumătate din zahăr cu scorţişoară, coaja de portocală şi jumătate din cantitatea de unt topit deasupra. Puneţi celelalte pacheţele de cremăd e brânză în aluat cu faţa în jos, peste primele 10 bucăţi şi turnaţi deasupra restul de zahăr, scorţişoară şi unt.
Coaceţi circa 40 de minute, răsturnaţi pe un platou prăjitura colac şi serviţi fierbinte sau rece, cu lapte cald sau rece.
Poftă bună!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter