Fursecuri cu fructe, seminţe, nuci şi ghimbir pentru durerile menstruale

De Diana Zagrean, pe

Ingrediente:
350 g unt
250 g zahăr pudră
zahăr vanilat
1 ou
4 gălbenuşuri
400 g făină
200 g amidon
3 banane coapte pasate
Esenţă vanilie, rom, după gust
100 grame amestec cereale cu fructe (de tip muesli, cu fulgi de ovăz, secară şi grău)
1 ceaşcă seminţe de floarea soarelui
1 bucată de ghimbir proaspăt (2 cm) ras
Pentru decor:
ciocolată topită
sferturi de miez de nucă
nucă măcinată
Seminţe de susan
Incearca si DESERT: Tartă cu caise şi nuci pentru scăderea colesterolului
 
Mod de preparare:
Se amestecă untul lăsat la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră şi cu cel vanilat. Se adaugă oul şi apoi, pe rând, gălbenuşurile, şi se încorporează făina cernută şi amidonul. Se amestecă bine, până ce devine un aluat omogen.
Se adaugă cerealele, bananele pasate, esenţa de vanilie, seminţele de floarea soarelui şi ghimbirul ras şi se amestecă bine, până la omogenizare.
Se aşează fursecurile în tava tapetată cu hârtie de copt. O parte se decorează cu sferturi de miez de nucă, altă parte se lasă simple.

Se dau la cuptor să se rumenească uşor, la foc potrivit, aproximativ 10-15 minute.
Se lasă fursecurile la răcit, apoi se trec prin ciocolată topită şi prin miez de nucă, seminţe de susan şi nuca măcinată. Se lasă pe un grătar să se întărească ciocolata şi să se lipească bine seminţele.
Se servesc cu lapte, la micul dejun, sau cu cafea, ciocolată caldă, etc.
Pofta buna!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter