DESERT DE POST: Gogoşele mexicane (churros) cu scorţişoară

De Diana Zagrean, pe

Dacă tot ţinem post şi mai avem ceva de aşteptat până să gustăm bunătăţile de Crăciun, putem să gustăm ceva dulce, după o reţetă din Mexic. Iată cum să prepari gogoşele mexicane cu scorţişoară.
Ingrediente:

1 ceaşcă apă
3 linguri zahăr
Un praf de sare
2 linguri ulei
1 ceaşcă făină
Ulei pentru prăjit
Zahăr pudră, pentru ornat
1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Într-o tigaie mică, amestecaţi apa, 3 linguri de zahăr, sare şi 2 linguri de ulei. Fierbeţi amestecul puţin şi daţi deoparte.
Adăugaţi făina şi amestecaţi până formaţi o bilă de cocă pentru churros.
Încingeţi ulei într-o altă tigaie, destul cât să acopere gogoşelele mexicane.
Treceţi aluatul printr-o maşină de tocat (sau maşină de paste sau şpriţ pentru orant frişcă), astfel încât să obţineţi nişte fâşii lungi. Tăiaţi bucăţi din aluatul astfel format şi puneţi la prăjit.
Pudraţi cilindrii din aluat prăjit cu zahăr pudră şi scorţişoară.
Poftă bună!
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter