Poate nu ai întotdeauna timp să pregăteşti un desert gustos şi trebuie să te gândeşti rapid la ceva… Uite o idee bună: fructe de pădure îngheţate, cu ciocolată albă, topită. Dacă ştii că urmează să ai invitaţi, poţi pregăti fructele de dimineaţă, înainte de a pleca la serviciu, sau cu o seară înainte. Ai nevoie de:
O caserolă de zmeură, o caserolă de căpşune, una de afine, 5 linguri de frişcă lichidă, 100 de grame de ciocolată albă, esenţă de vanilie. Cum să faci:
Curăţă fructele de padure şi taie căpşunele mai mari în jumătăţi, apoi întindele pe toate pe o tavă care să intre în congelator. Ca fructele să nu se lipească de tavă, poţi folosi hârtia de copt. Apoi pune tava în congelator şi las-o cel puţin patru sau cinci ore – până ce fructele îngheaţă complet.