Culinar: Top trei feluri de mâncare din bucătăria macedoneană!

Getlokal.ro te invită la concurs: câştigă o vacanță în Macedonia!
Bucătăria macedoneană, bogată prin varietate si arome, este una reprezentativă pentru Balcani, având puternice influenţe turceşti, greceşti, dar şi din Orientul Mijlociu şi într-o mai mică masură, italieneşti, mediteraneene şi ungureşti. Bucătaria macedoneană este cunoscută în mod deosebit pentru utilizarea ardeiului gras roşu, a fasolei şi pentru produsele de patiserie.

Aşa că, iată ce ai putea să încerci dacă ajungi în Macedonia:

1. Burek este o plăcintă populară pe întreg teritoriul fostului Imperiu Otoman. În  Macedonia, Burek este făcut din straturi de aluat gros, alternând cu straturi de carne tocată înăbuşită, branza albă sau spanac, coapte într-o tavă circulară şi acoperite cu un strat de aluat. Există, de asemenea, şi varianta fără umplutură, cunoscută sub numele Simit Poghaca.

2.Tavche Gravche sau fasole la tigaie. Boabele de fasole se fierb mai întai, apoi se amestecă cu ceapă, ardei, roşii, ulei, faină şi condimente şi se coc într-o cratiţă din ceramică.

3.Tarator / Taratur este o salată lichidă care conţine lapte acru (smântână sau iaurt), castraveţi, usturoi, nuci şi ulei vegetal.

Pentru cei care nu vor neaparat să experimenteze, sarmalele sau musakaua,specifice locurilor, dar care seprepară şi la noi, sunt cea mai bună alegere.
Şi, ca să ai poftă de mâncare, îţi recomandăm măcar un strop de Rakija! Aşa cum scoţienii au whiskey-ul, iar grecii ouzo, macedonenii au rakija, o bautură alcoolică tradiţională foarte puternică (50-60% alcool), obţinută prin distilarea fructelor fermentate. Un echivalent al ţuicii de la noi, rakija se obţine dintr-un mix de fructe sau numai dintr-un anumit fruct, gustul acesteia fiind îmbogaţit de multe ori cu diferite ierburi sau cu nuci.

Participă la GetHoliday – cea mai nouă campanie Getlokal – poţi câştiga weekenduri la munte în România şi Bulgaria sau o vacanţă de câteva zile în Macedonia, la Lacul Ohrid!
Pentru cititoarele Unica, getlokal.ro pune la bătaie încă un weekend în Veliko Tarnovo, aşa că grăbeşte-te să intri în concurs!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter