Culinar: Moduri inedite în care să găteşti ciupercile

De Lumea Femeilor, pe

Cu puţine calorii şi foarte bogate în potasiu, ciupercile pot fi pregătite rapid şi combinate în fel şi chip. Încearcă reţetele noastre!

Supă cremă de ciuperci:

200 g ciuperci albe;
1 ceapă mică;
1 rădăcină mică de ţelină;
1 fir de praz;
3 linguri de făină;
50 ml ulei Unisol;
340 ml lapte;
460 ml supă de pui din concentrat;
sare, piper
1. Într-o oală se încinge uleiul Unisol şi se pun ime­diat ceapa tăiată mărunt, ţelina tăiată cuburi mici, prazul tăiat rondele fine şi ciupercile tăiate în lamele cât mai subţiri. Se amestecă şi se lasă 5 minute să se călească.
2. Apoi se adaugă făina, se amestecă bine, se mai lasă un minut pe foc, după care se pun laptele şi supa din concentrat. Se lasă pe foc alte 30 de minute, amestecând continuu.
3. După ce s-au fiert ciuper­cile, se opresc câteva pentru decor şi se toarnă restul în­tr-un blender şi se mixează. Se serveşte supa-cremă cu ciupercile păstrate.

Ciuperci umplute:

8 ciuperci cu pălărie mare;
2 dovlecei;
2 ardei graşi verzi;
2 gogoşari;
2 cepe;
5 căţei de usturoi;
100 g iaurt bine scurs;
50 ml ulei Unisol;
sare, piper
1. Se spală foarte bine ciu­percile, se scot picioruşele, iar pălăriile nu se curăţă de pieliţe. Picioruşele se toacă mărunt, la fel ca celelalte legume.
2. În ulei Unisol încins se pun legumele să se înmoaie, amestecând din când în când, timp de 15 minute. Se potriveşte gus­tul de sare şi piper.
3. Se umplu pălăriile ciu­percilor cu legumele călite şi apoi se aşază în tavă. Se dau 10 minute la cuptor. Între timp, se pisează us­turoiul şi apoi se amestecă în iaurtul bine scurs. Se servesc ciupercile cu sosul de iaurt cu usturoi, în funcţie de gust.
Culinar: Moduri inedite în care să găteşti ciupercile

Ciuperci picante

2 kg gălbiori; 1 kg hribi
Pentru compoziţie:
1 pachet Pikant fix iute de la Dr. Oetker;
1,75 l apă;
0,3 l oţet de 9 grade;
150 g zahăr
1. Ciupercile se curăţă, se spală foarte bine în mai multe ape şi apoi se lasă la scurs. Se taie mai mărunt ciupercile care sunt mari, iar cele mici se lasă ca atare. Se umplu borcanele cam trei sferturi.
2. Se prepară compoziţia de murături prin amestecarea pachetului Pikant fix iute cu celelalte ingrediente. Se pune zeama la foc pentru 3 minute şi apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se închid după ce se răcesc şi se aranjează în cămară. Pune şi etichete cu data preparării.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter