Culinar: Delicii indiene pentru o vară exotică

De Lumea Femeilor, pe

Ingrediente proaspete, mirodenii multicolore, tradiţii străvechi – bucură-te de toate acestea, savurând preparate tradiţionale indiene
Probabil că ştii care este principala însuşire a mâncărurilor cu specific indian: sunt foarte condimentate. Din acest motiv nu există prea mulţi curajoşi, care să se aventureze să le încerce. Ceea ce nu ştii este că există peste 150 de tipuri de mirodenii, iar cele foarte picante nu sunt mai mult de 70. Astfel încât poţi alege mâncare indiană picantă, medie şi dulce.

De la Nord la Sud

În India, bucătăria tradiţională diferă mult, în funcţie de zona în care te afli. Nordicii preferă bucatele cu carne (miel picant, chifteluţe picante în iaurt), pe când cei din sud consumă preparate vegetariene (gogoşi cu murături, clătite cu orez).

Samosa

Cea mai renumită specialitate indiană, samosa poate fi uşor confundat cu un pateu cu brânză sau carne… până apuci să îl guşti. Umplutura compusă din legume, sos de iaurt şi ghimbir te surprinde printr-o cascadă de gusturi, iar tăria condimentelor este uşor înmuiată de iaurt.

Curry, vedeta absolută

Binecunoscutul sos de curry, care a făcut înconjurul lumii, este preferatul bucătăriaei indiene. Ei preferă-l să numească “massala”-  în traducere: amestec. Ce conţine? Gimbir, usturoi, coriandru, ceapă, cardamom, chimen, curcuma, scorţişoară, fenicul, ardei iute, seminţe de muştar, cuişoare şi sare. Sună bine, nu? Se potriveşte perfect cu orezul fiert, carnea de pui sau cu legumele.

Băuturi de neuitat

Cea mai consumată băutură e ceaiul, care se bea cu lapte şi zahăr, pe tot parcursul zilei, mai puţin dimineaţa, când se bea ceai negru, neîndulcit. Dar dacă îţi faci vacanţa în India, nu poţi să ratezi sucul de lămâie cu diferite arome sau laptele de cocos, băut direct din nucă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter