Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 05 noiembrie 2018, 12:30
Barilla Pasta World Championship ce s-a desfășurat la Milano între 24 și 25 octombrie a fost câștigat de o femeie. 18 concurenți au încercat să obțină titlul de Master of Pasta, însă acesta a fost obținut de reprezentanta Statelor Unite, Carolina Diaz.

Într-o locație istorică, la Pelota, în unul dintre cele mai frumoase orașe din Italia, Milano, reprezentanții a 18 țări au încercat să impresioneze juriul format din patru bucătari italieni cu stele Michelin și o renumită fotografă de food din Statele Unite, cu preparatele lor care au avut la bază, bineînțeles, paste.

Cum s-a desfășurat concursul Pasta World Championship

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Concurenții Pasta World Championship

În prima etapă a concursului au participat 17 chefi din Austria, Norvegia, Brazilia, Suedia, Australia, Costa Cruises, Franța, China, Grecia, SUA, Germania, Japonia, România, Canada, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Turcia și Italia.

La final, jumătate dintre aceștia au fost eliminați, iar în semifinale au intrat 10 concurenți.

Finala s-a disputat între SUA, reprezentată de Carolina Diaz și China, reprezentată de Toby Wang.

Deși Toby părea că va câștiga, supriza serii a fost oferită de Carolina Diaz, care a realizat un preparat uimitor, jurații având doar cuvinte de laudă la adresa ei.

Cine au fost jurații Pasta World Championship

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Luigi Taglienti, Viviana Varese, Lorenzo Cogo, Holger Stromberg și Brittany Wright

Cum concursul este prestigios și juriul a fost unul pe măsură. La masa juraților s-au așezat Lorenzo Cogo, cel mai tânăr chef italian care a obținut o stea Michelin, Luigi Taglienti, care de asemenea deține o stea Michelin și Holger Stromberg, cel mai tânăr chef nutriționist din Germania ce a câștigat o stea Michelin, la doar 23 de ani.

Din juriu au mai făcut parte Viviana Varese, una dintre cele mai renumite femei chef din Italia care deține o stea Michelin, dar și Brittany Wright, fotograf american de food.

România, la Pasta World Championship

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Chef Adrian Cjocaru

România a fost reprezentată de Adrian Cojocaru, un tânăr chef de 31 de ani din Iași, care a reușit, prin intermediul acestei competiții, să facă cunoscută brânza de burduf în străinătate.

Deși a avut un preparat impresionant, Adrian nu a reușit să treacă în semifinale, fiind învins de reprezentanta Canadei, Angela Villalta.

Pentru preparatul său, chef Cojocaru a folosit ingrediente fine, precum trufe, ciuperci albe, chives, roșii uscate și vin alb. Dar starul preparatului a fost brânza de burduf, din care a făcut o spumă delicioasă ce a completat perfect dish-ul său.

Înainte de concurs, Adrian ne-a spus că este extrem de emoționat deoarece acest concurs este foarte important pentru el.

Barilla Pasta World Championship este o competiție copleșitoare, atât din punct de vedere al emoțiilor care mă încearcă, a juriului cu stele Michelin, concurenților foarte bine pregătiți, a dimensiunii organizatorice cât și a audienței internaționale. Am concurat alături de 17 Chefi și am încercat să prepar pastele în stilul meu. Am ales brânza românească de burduf ca ingredient cheie în rețeta mea, o combinație perfectă între gustul italian și cel românesc. Participarea la acest campionat mondial este o experiență în sine și sunt foarte fericit că am putut să fiu prezent alături de Chefi, care sunt surse constante de inspirație”, a declarat Chef Adrian Cojocaru, reprezentantul României.
2018.

Adrian Cojocaru a experimentat bucătăria în Italia, în zona Toscanei, unde a muncit timp de șase ani și a deprins secretele preparării delicateselor italiene. Adrian are în palmares mai multe titluri și medalii la concursuri naționale și internaționale.

Chef Davide Oldani, workshop de excepție la Pasta World Championship

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Davide Oldani și Food Ensemble Performance

Pe 25 octombrie, ziua internațională a pastelor, chef Davide Oldani a realizat un workshop de excepție, în care a demonstrat că între un preparat perfect și muzică există o legătură foarte strânsă.

Pe ritmurile muzicii senzoriale, renumitul chef a pregătit o porție de paste cu foițe de argint ce s-au transformat într-un sos apetisant.

Davide Oldani, este proprietarul unui restaurant cu o stea Michelin, precursor al curentului Pop Food, bazat pe minimalism și pe folosirea unei număr mic de ingrediente.

Carolina Diaz, desemnată Master of Pasta

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Carolina Diaz, câștigătoarea concursului

Carolina Diaz, în vârstă de 34 de ani, este chef la restaurantul Terzo Piano de la Institutul de Artă din Chicago, Statele Unite ale Americii. Ea a câștigat titlul de Master of Pasta al celei de a șaptea ediții a Pasta World Championship organizat de Barilla. Concurând împotriva a 17 chefi din întreaga lume, Carolina a gătit o rețetă reinventată de Spaghetti al Pomodoro ce a cucerit juriul.

Carolina este prima femeie care a câștigat acest prestigios concurs, după ce l-a învins în finală de Toby Wang (33 ani).

Cel mai prestigios concurs de paste din lume a fost câștigat de o femeie

Carolina Diaz și Toby Wang

Sunt onorată. Sunt onorată să fiu prima femeie care câștigă titlul de Master of Pasta, femeile preiau conducerea și este timpul ca munca noastră să fie recunoscută în întreaga lume”, a declarat Carolina Diaz după ce a primit trofeul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter