Reţete: Budincă de orez cu dovlecei

De Libertatea pentru femei, pe Ultimul update Joi, 05 noiembrie 2020, 16:56

Iată cum să prepari o delicioasă budincă de orez cu dovlecei, şofran şi roşii cherry. Vezi reţeta pentru un aperitiv delicios şi sţios.
Ingrediente:
►300 g orez cu bobul rotund
►50 g unt
►3-4 linguri ulei de măsline
►sare
►piper negru
►un praf şofran
►4 dovlecei
►2 cepe roşii
►6 roşii cherry
►o linguriţă boia sau paprika

1. Se spală orezul şi se căleşte în uleiul şi untul topit. Se adaugă apă călduţă, puţin câte puţin, sare şi piper, după gust, şi şofran pentru culoare. După ce a fiert, se acoperă cu capac.
2. Între timp, se pregătesc dovleceii. Se spală şi se feliază cât se poate de subţiri.
3. Se spală ceapa şi se taie solzişori şi împreună cu dovleceii se călesc în puţin ulei de măsline. Se adaugă sare şi piper, după gust, boiaua şi roşiile cherry tăiate felii sau pasate. Se dau deoparte să se răcorească.
4. Se aşază în formele tapetate cu unt un strat de orez, unul de dovlecei şi tot aşa. Se bagă în cuptor şi se rumenesc 15-20 de minute. Se lasă să se răcorească şi se aşază pe platou.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter