Biscuiţi de post cu scorţişoară

De Flavia Jurca, pe

Aceşti delicioşi şi fragezi biscuiţi merg foarte bine cu ceai, cu cafeaua de dimineaţă şi cu dulceaţă. Iar două bucăţi au doar 61 de calorii.
Pe lângă faptul că sunt accesibili ca preţ şi uşor de realizat, biscuiţii cu scorţişoară sunt şi un desert cu care te poţi delecta în timpul postului fără să simţi nicio urmă de vinovăţie.

Ingrediente pentru 36 de bucăţi:

1/2 cană făină integrală
1,5 căni făină pentru patiserie
2 linguriţe ghimbir ras
2 linguriţe scorţişoară
2 linguriţe cuişoare
1/2 linguriţă sare
1 linguriţă praf de copt
75 g margarină
1/2 cană zahăr brun
o banană pasată
zahăr şi ornamente colorate comestibile

În plus:
hârtie de copt
forme pentru biscuiţi

Preparare

Dă prin sită ingredientele uscate şi amestecă-le într-un bol.

Margarina se freacă cu zahărul până când devine cremoasă. Se adaugă banana pasată, iar amestecul rezultat se bate cu mixerul pe treapta intermediară timp de 3 minute.

Treptat, se Înglobează ingredientele uscate în crema de margarină.

Când ai obţinut un aluat neted şi omogen, dă-l la frigider timp de 2 ore.

Încinge cuptorul şi întinde foaia de aluat cât se poate de subţire. Folosind formele pentru biscuiţi, taie aluatul şi pune biscuiţii în tavă, pe o foaie de hârtie de copt.

Presară zahăr şi ornamente colorate pe suprafaţa biscuiţilor şi coace-i timp de 10 minute la foc tare. După ce s-au răcit, poţi să îi acoperi pe unii cu glazură simplă.

Calorii per porţie (2 bucăţi): 61
Timp de preparare: 3 ore
Buget aproximativ: 12 RON

foto: Northfoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter