Aperitiv: Cartofi noi cu pătrunjel şi sos de ton

De Lumea Femeilor, pe

O combinaţie delicioasă şi numai bună pentru siluetă.
În continuare vei afla care sunt ingredientele de care ai nevoie şi care este modul de preparare.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE

►1,2 kg cartofi noi
► 3 conserve de ton (150 g fiecare)
► 3-4 linguri de suc de lămâie
► 2 linguriţe coajă rasă de lămâie
► 300 g iaurt
► 4 linguri sos de maioneză 
► sare, piper măcinat
► 3 linguri capere mici
► 3 linguri pătrunjel tocat
► 2 linguri ulei de măsline
► 1 lingură unt

► Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare, cca 25 de minute. Conservele de ton se scurg de sucul propriu.
► Tonul, iaurtul, sosul  de maioneză, sucul de lămâie, sarea, piperul şi caperele se amestecă şi se obţine un dressing consistent.
► Se încălzesc uleiul şi untul, se adaugă cartofii şi se lasă puţin la călit, se presară coaja de lămâie şi pătrunjelul şi se asezonează cu sare şi piper. Se servesc cu sosul de ton.
Ai grijă la calitatea tonului! E preferabil să iei ton conservă bucăţi, în apă sau suc propriu. Gustul sosului va fi mult mai fin şi mai bogat.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter