Şocant: Top 4 oameni cu superputeri după accidente grave

De Diana Zagrean, pe

Fie că este vorba de oameni obişnuiţi care s-au trezit după accidente cu simţ artistic dezvoltat, fie că vorbim despre accidente cerebrale care i-au transformat în pictori sau cântăreţi, situaţiile sunt cel puţin bizare. Iată 4 oameni cu superputeri după accidente grave.
Un accident vascular cerebral l-a transformat într-un pictor de succes
La numai 35 de ani, Jon Sarkin era un chiropractician de succes, cu un mariaj fericit şi un bebeluş de nouă luni. Pe când juca golf cu un prieten, bărbatul a simţit ceva ciudat în capul lui şi s-a prăbuşit.
După un accident vascular cerebral grav, o operaţie în urma căreia şi-a pierdut o parte din creier şi mutle luni de spitalizare în care aproape a murit de câteva ori, bărbatul a renăscut.
În urma groaznicului eveniment care aproape l-a costat viaţa, Sarkin s-a trezit că simte nevoa acută de artă. El a devenit un pictor, sculptor şi artist grafic de succes datorită schimbărilor suferite în zonele din creier afectate.
Tablourile lui se vând, în medie, cu 10.000 de dolari bucata.
Citeşte şi Inedit: Top 3 milionari care trăiesc ca săracii. Află de ce
Febra care i-a dat o supermemorie şi talent la pictură
Franco Magnani a ajuns în SUA în 1960 şi s-a stabilit în oraşul american San Francisco. Pe vapor, tânărul brutar s-a îmbolnăvit şi a făcut o febră mare.
Reuşind să scape de misterioasa boală, tânărul s-a apucat să picteze locuri din Italia pe care nu le văzuse de 30 de ani. Reprezentările satului Pontito, unde italianul locuise când era doar un bebeluş sunt atât de reale, că pot fi confundate cu fotografii ale localităţii.
Medicii au spus că febra mare de care a suferit pe vapor i-a declanşat aşa zisa epilepsie a lobului temporal. Italianul povesteşte că imaginile din amintirile cele mai vechi îi apar brusc, cu multe detalii şi efectiv îl obligă să le picteze cât mai repede.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter