Jocuri de serviciu potrivite în perioada Crăciunului

De Unica.ro, pe

Luna decembrie prijeluieşte Crăciunul, sărbătoarea jocurilor, jucăriilor şi a buneidispoziţii. Da, am spus jocuri. Chiar dacă suntem oameni mari, responsabili, angajaţi sau chiar business-people …

… pentru câteva minute ne putem opri din activităţile zilnice de la serviciu pentru a ne juca cu colegii.

„Niciun adult nu trebuie să închidă gura copilului din el”, spune Greta Chetreanu, HR Director al companiei IIRUC Service SA şi membru HR Club.

I-a venit în ajutor şi Alexandra Szekeli, marketing specialist al companiei de resurse umane Perspective Group, care ne-a oferit câteva idei de jocuri potrivite la serviciu. Iată-le!

1. Stângeţi toţi colegii aceeaşi sumă de bani, cumpăraţi diferite cadouri, apoi puneţi într-o pălărie bileţele pe care sunt scrise numele participanţilor şi trageţi la sorţi. Fiecare membru al grupui va primi astfel cadoul indicat de bileţel.     

2. Se poate organiza un concurs de idei originale care să aibă ca temă principală modul artistic prin care poţi oferi un cadou colegului căruia îi faci o surpriză.

3. „Roata norocului” – poţi improviza o roată pe care sunt scrise numere de la 1 la 10. Fiecărui număr îi este atribuit un premiu. Participanţii pot primi premiile din spatele numerelor de pe „roată”, fie prin tragere la sorţi, fie prin jocul cu zarurile.

4. „Crăciun pentru o zi” – O zi în care fiecare se deghizează într-un personaj de iarnă (moş, spiriduş, crăciuniţă, ren, etc.).

5. Organizarea de concurs pentru scrisori haioase trimise Moşului pentru a-i aduce un cadou colegului de lucru.

6. „Ştii şi câştigi” – concurs cu întrebări şi premii în cadouri. La final toţi colegii primesc un cadou iar cei care nu au câştigat un anumit număr de puncte pot primi câte un cadou de consolare.

Şi acum, că avem ideile, iată şi câteva reguli de care trebuie să ţinem cont atunci când organizăm astfel de jocuri, după cum ni le recomandă Greta Chetreanu:

– vârsta membrilor grupului. Nu îşi doreşte nimeni să participe doar 10% din grup la aceste „jocuri”

– preferinţele membrilor grupului

– nivelul social al acestora. Este posibil ca unii colegi să refuze participarea pentru ca nu îşi permit să facă faţă regulilor jocului (ex: nu au bani suficienţi pentru cadou).

Spor la joc!

Foto:
Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter