Importanţa perfecţionării continue

De Unica.ro, pe

Te-ai întrebat vreodată în ce fel te poate ajuta un MBA sau un doctorat absolvit? Te-ai gândit să faci şi alte cursuri de perfecţionare chiar şi din afara ariei tale curiculare?

Dacă nu, iată mai jos câteva motive pentru care ar trebui să iei în considerare aceste aspecte pe viitor!

Liviu S. de 30 de ani lucrează într-o instituţie bancară de şapte ani şi în prezent urmează cursurile masterului „Geopolitică şi relaţii economice internaţionale”, de la Academia de Studii Economice din Bucurşti.

„Masterul îmi asigură o perspectivă mult mai largă asupra contextului economic la nivel global, pot înţelege şi anticipa mai bine anumite reacţii ale unor state în diferite situaţii. Momentan intenţionez să urmez  şi cursurile de Chartere Finacial Analyst (analist financial pentru politică de investiţie) care au acreditare internaţională şi care mă vor ajuta atât profesional cât şi finaciar. Dincolo de specializarea fixă pe profesia mea îmi doresc să am şi o perfecţionare complementară domeniul meu de activitate care mă va lumina la minte”, spune acesta.

Consultantul în carieră Adrian Dumitru consideră important ca pe lângă cursurile necesare domeniului tău de activitate, să optezi şi pentru cursuri din alte domenii. „Un curs în plus, nu strică niciodată. Perfecţionarea continuă te dezvoltă mai mult decât ţi-ai imagina!”, explică acesta.

Perfectionarea profesională continuă nu înseamnă să mergi strict pe domeniul tău, ci să urmăreşti şi alte domenii conexe care te pot ajuta.

Pur şi simplu, nu suntem nişte maşini care urmăresc un anumit program, suntem fiinţe complexe care trebuie să aibă un bagaj de cunoştinţe mult mai larg şi din acest motiv perfecţionarea profesională continuă este foarte indicată.

„Chiar dacă este criză economică iar cursurile necesită anumite costuri, consider că sunt foarte indicate mai ales că angajatorii, în această perioadă dificilă, preferă să păstreze în echipă cei mai bine pregătiţi angajaţi”, este de părere bacherul.

Specialiştii în HR spun că angajaţii români sunt în aceeaşi măsură interesaţi de perfecţionare ca şi cei din alte ţări. „Însă, cu condiţia ca lucrurile *învăţate* la sesiunile de training, spre exemplu, să fie utile şi să ofere o recompensă financiară. Condiţia devine şi problema pentru care acest interes este uneori subevaluat”, spune Adrian Dumitru.

Trainingul, o activitate într-o „sală de clasă” foarte importantă

De prea multe ori trainingul este văzut ca fiind doar o activitate, într-o „sală de clasă” în care se combină tehnici neaplicabile la locul de muncă. Însă, lucrurile nu stau chiar aşa, efectele unui training la care ai participat, nu vor apărea într-o săptămână. Dacă, spre exemplu, lucrezi în domeniul vânzărilor, nu trebuie să te aştepţi că vei vedea schimbări în relaţia cu clienţii şi mai ales în numărul contractelor pe care le semnezi în perioada imediat următoare. Rezultatele însă vor apărea!

Consultantul în carieră spune că a constatat încântat că „tinerii şi-au dat seama că faptul că au o facultate este o condiţie necesară dar nici pe departe suficientă şi tocmai din acest motiv mulţi studenţi fac ceva în timpul facultăţii (indiferent că e asociaţie studenţească, un loc de muncă undeva sau că stau pe lângă părinţi care au un business de familie), pentru că realizează nevoia de experienţă practică”.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter