De ce să alegi Clujul pentru cariera ta

De Unica.ro, pe

Ești o fire creativă și îți dorești ca anul acesta să faci o schimbare și în stilul tău de viață? Ți-ar plăcea să lucrezi într-un oraș mai liniștit decât Bucureștiul, unde să ai satisfacții pe plan profesional, dar și numeroase oportunități pentru petrecerea timpului liber? Accesează locuri de munca Cluj. Orașul a devenit un Silicon Valley al Transilvaniei, atrage prin numeroase oferte de muncă în IT, dar și în alte domenii creative, care țin pasul cu tehnologia, precum marketing și arhitectură. Este un mix plăcut de calm, dar și de distracție și merită să descoperi în detaliu prin ce e fain Clujul și de ce poți lua în calcul o relocare aici! 

Text: Steluța Năstase-Lupu

#Creativ

Dacă îți dorești să-ți începi cariera într-un domeniu creativ, precum IT (unde poți debuta și cu experiență dobândită pe cont propriu) sau în marketing, pe eJobs.ro găsești sute de locuri de muncă în aceste domenii, iar angajatorii sunt deschiși pentru formare. Într-un top al salariilor, realizat de eJobs, Clujul se află pe locul 4 în țară, după București, Sibiu și Timișoara, cu un câștig mediu salarial net de 3.750 lei, conform datelor eJobs.ro, dar câștigurile pot varia de la 2.500 lei la 15.000 lei, la care se adaugă și beneficiile – tot mai creative. Companiile susțin financiar studiile oamenilor din echipă, sănătatea și relaxarea.

Junior Developer

Ai diplomă de licență în informatică sau un an de experiență ca programator? Dacă ești familiarizată cu modelele de proiectare software și bazele de date relaționale și îți dorești să înveți noi tehnologii, Clujul este locul potrivit pentru a-ți începe cariera în IT. Contează ca pe lângă abilitățile și cunoștințele de programare, să ai cunoștințe bune de engleză, abilități puternice de rezolvare a problemelor; abilitatea de a lucra atât independent, cât și ca parte a unei echipe. Vei începe prin gestionarea bazelor de date și vei putea ajunge să faci modificări asupra proceselor și aplicațiilor software, având alături o echipă de programatori experimentați.

Beneficii: Ai la dispoziție un plan de rambursare educațională în cazul în care urmezi studii în domeniul informaticii sau ai în plan să faci acest lucru; asigurare medicală și de viață; program de lucru flexibil; posibilitatea de a participa la diverse programe de instruire și conferințe; reduceri pentru centre de fitness, restaurante și diverși furnizori de servicii.

Arhitect

Dacă îți place să dai clădirilor formă și personalitate, ai între 2 și 5 ani de experiență în domeniul proiectarii și bune cunoștințe de utilizare a programelor 3DS Max, ArchiCAD, AutoCAD, te califici pentru un job de arhitect. Ce vei face concret? Vei proiecta construcții civile în toate fazele: SF, releveu, DTAC, PT+DDE, CS. Vei întocmi memoriile tehnice și documentația necesară obținerii avizelor și vei colabora cu inginerii implicați în proiect.

Beneficii: pachet salarial și beneficii în funcție de nivelul de experiență/performanță; posibilitatea de a lucra în proiecte pe plan intern și internațional; oportunități de dezvoltare profesională și personală.

Marketing writer

Prietenii spun că te pricepi tare bine la scris? Poți transforma pasiunea într-un job full time într-o companie din domeniul IT, un loc potrivit pentru a-ți extinde cunoștințele și în domeniul tehnologiei. Rolul tău va include efectuarea de cercetări amănunțite, vizualizarea ideilor și din perspectiva altei persoane și scriere. Cum știi dacă te potrivești rolului?

Cunoști limba engleză, ai peste 6 luni de experiență de lucru în copywriting, scriere creativă sau un rol similar;

Îți vine ușor să scrii pentru mai multe publicuri ale unui brand;

Te încadrezi în termene limită, cu sau fără supraveghere directă.

Beneficii: plan de rambursare educațională; plan privat complet de asigurare medicală și de viață; program de lucru flexibil; tehnologie, metode și instrumente de lucru moderne; posibilitatea de a participa la diverse programe de instruire și conferințe; tichete de masă; planuri de reduceri pentru centre de fitness, restaurante și diverși furnizori de servicii.

Influencer Marketing Specialist

Ai abilități excelente de comunicare în limba engleză și experiență în vânzări și negocieri B2B? Cunoști bine principiile de marketing? Dacă te regăsești în această descriere, merită să aplici pentru jobul de Influencer Marketing specialist, care îți va oferi ocazia de a interacționa cu influenceri cunoscuți pe plan internațional. Pentru a te califica, contează mult și felul tău de a fi, spiritul de echipă, proactivitatea, răbdarea.  Ce vei face? Vei gestiona lead-urile clienților potențiali ai influencerilor, vei negocia și cumpăra conținut și recenzii ale produselor pe platformele lor.

Beneficii: asigurare medicală, tichete de masă, abonament Bookster, decont transport, program de lucru hibrid.

#Vibrant

Știi momentul în care se anunță datele acestor festivaluri și pe Booking nu mai găsești cazare sau cele mai faine locuri de cazare sunt la suprapreț? Este acel moment în care îți dorești să ai casa ta la Cluj, astfel încât să poți sta cât timp îți dorești la concertele artiștilor și la filme bune. UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din lume, va avea loc în 2022, între 4 și 7 august. Timp de 4 zile și 4 nopți, te vei distra alături de cei mai buni artiști internaționali ai momentului, pe ritmuri pop, house, techno, tech-house, deep house, hip-hop. Festivalul TIFF va avea loc între 17 şi 26 iunie 2022, la Cluj-Napoca. Noutatea din acest an o reprezintă o competiţie dedicată documentarelor. Secţiunea „Ce se întâmplă, documentarule?” este deschisă regizorilor aflaţi la primul sau al doilea documentar de lungmetraj din carieră. În piețele din Cluj Napoca, unde vor avea loc proiecțiile, este o atmosferă plăcută pentru a urmări cele mai recente documentare, dar și lungmetraje. 

#SmartCity

Orașul este în continuă evoluție, pune accent pe calitatea serviciilor oferite, pe siguranța cetățenilor, pe dotări medicale și pe managementul transportului. De altfel acestea sunt și criteriile, prin care Clujul are cel mai ridicat indice al calității vieții din România. Este pe locul 29, cu 26 de poziţii mai sus decât Bucureştiul, într-un top realizat de NUMBEO – cea mai mare bază de date din lume privind costul vieții.

Sunt implementate multe proiecte de smart city: parcare inteligentă, internet gratuit, stații de încărcare pentru mașini electrice, plata online a taxelor, autobuze electrice. Clujul este primul oraș din România în care au intrat în circulație autobuze cu emisii poluante zero și tot în inima Ardealului s-au luat benzi din bulevarde pentru a le dedica exclusiv transportului în comun. Iar în fiecare zi de vineri, transportul public este gratuit, prin programul „Vinerea Verde – Stop! Azi mașina stă pe loc!”, care are ca scop îmbunătăţirea calității aerului, dar şi diminuarea nivelului de zgomot.

#Ideal pentru vacanță

Clujul este destinația potrivită, în care te poți simți ca într-un city break în fiecare weekend. Locuind aici, ai ocazia de a descoperi în ritmul tău atracțiile orașului, precum Bastionul Croitorilor, Piața Muzeului, Piața Unirii, Piața Avram Iancu, Grădina Botanică, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Farmaciei, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

În apropiere de Cluj, vei descoperi peisaje superbe care îți permit să dai log off și să te bucuri de natură: Cheile Turzii, Salina Turda, Parcul Național Etnografic „Romulus Vuia” în Cluj-Napoca – primul muzeu în aer liber din România, Lacul Tarnița, Cascada Vălul Miresei, Lacul Fântânele, Pădurea Hoia Baciu, Parcul Adrenalin și multe altele.

Dacă îți place schiul, la doar 12 km de oraș se află Dealurile Feleacu, ideale pentru schiorii începători și avansați, unde te poți distra și exersa pe pârtii sau în Snowpark. Stațiunea de Schi Buscat, la 54 de kilometri de Cluj, are trei pârtii și priveliști uimitoare.

Clujul se mândrește și cu legături directe (cu trenul sau cu avionul) către Budapesta sau Viena, unde merită să nu ratezi reducerile de sezon și experiențele culinare.

Clujul este locul unde simți că ești într-o gașcă faină de prieteni, la job sau în timpul liber, la concerte și festivaluri. Merită să-l alegi și primul pas este să-ți asiguri un loc de muncă care să-ți placă. Pe eJobs.ro sunt peste 5.000 de locuri de muncă disponibile în acest moment în județul Cluj. Ca să-ți fie mai lină tranziția către un job mai bun, îți suntem alături în realizarea CV-ului și aplicarea la pozițiile care ți se potrivesc! Curaj! Sună cu încredere la 021.9124 (tarif normal), de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

Google News Urmărește-ne pe Google News

PE ACELAȘI SUBIECT
   
Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter