Foloseşte-ţi aptitudinile pentru a fi eficientă la job!

De Unica.ro, pe

Cei mai mulţi angajaţi se plâng că uneori nu sunt atât de eficienţi pe cât şi-ar dori. Pe lângă puterea de muncă şi prioritizarea sarcinilor, aptitudinile sunt un alt element…

…care contribuie la eficienţa unui angajat în muncă.

Folosirea aptitudinilor sau abilităţilor în scopuri profesionale te poate face să devii mai eficientă, mai împlinită şi să ai rezultate mai bune. De cele mai multe ori pentru a fi eficientă la job ai nevoie de o atitudine pozitivă şi de creativitate, însă acestea nu sunt de ajuns.

„Orice idee importantă nu înseamnă nimic fără acţiune, iar pentru acţiune ai nevoie de aptitudini, dintre care cele mai importante sunt: comunicarea, capacitatea decizională, gândirea constructivă şi organizarea”, explică Eliza Nechifor, marketing & communication coordinator la compania de resurse umane Manpower România.

Comunicarea clară şi persuasivă în faţa unui public, spune aceasta, este necesară la orice loc de muncă. Pentru o carieră de succes, capacitatea de a comunica este totul, iar comunicarea în scris trebuie făcută la un nivel profesionist astfel încât să transmiţi ideile către publicul ţintă într-un mod eficient.

O altă aptitudine care te ajută să devii eficientă la serviciu este capacitatea decizională. „De cele mai multe ori există situaţii în care este crucial să faci o analiză rapidă, să gândeşti constructiv şi să iei o decizie în timp util. Abilitatea de a răspunde rapid şi eficient într-o situaţie dată te poate ajuta să rezolvi o problemă critică. Succesul depinde de multe ori de capacitatea de a te concentra şi de a-ţi organiza timpul”, spune Nechifor.

Şi gândirea constructivă sau organizarea te ajută să-ţi îndeplineşti sarcinile într-un mod eficient.

„În fiecare zi primim zeci de informaţii, iar capacitatea de a le sorta şi de a le prioritiza este esenţială. Stresul poate duce la incapacitatea de a lua decizii corecte, la o gândire greoaie şi la relaţii ineficiente cu cei din jur. De aceea este extrem de important să ştii cum să te relaxezi. În plus, dacă munceşti prea mult nu mai ai timp să te bucuri de succes şi de viaţa personală”, concluzionează Eliza Nechifor.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter