Feng Shui: Sfaturi practice pentru amenajarea bucătăriei

De Diana Zagrean, pe

Din punct de vedere feng shui, cele mai importante două camere dintr-o casă sunt bucătăria şi dormitorul. La fel de importantă ca mâncarea pregătită aici este şi armonia culorilor, a energiilor şi pacea interioară simţită atunci când găteşti.
Înţelepciunea orientală îi atribuie bucătăriei în locuinţă acelaşi rol pe care îl are stomacul pentru trup. Prin urmare, dacă poziţia şi organizarea bucătăriei sunt armonioase, atunci şi sănătatea va fi bună.
Locul ideal este partea de est a casei. Bucătăria nu trebuie să fie în aceeaşi linie cu uşa de la intrare. Dacă e totuşi aşa, ţine mereu închisă uşa de la bucătărie.

Plita sau aragazul reprezintă locul bunăstării familiei şi, de aceea, trebuie aşezat cu faţa către mijlocul casei, niciodată înspre uşa de la intrare, alături de chiuvetă sau de frigider. Dacă nu se pot evita astfel de poziţionări, trebuie separate prin mici paravane, de preferat din lemn. Să nu-ţi lipsească din bucătărie vasele din ceramică.
Locul unde gătiţi trebuie să fie amplasat astfel încât bucătarul să poată vedea pe oricine ar intra în bucătărie. Dacă aragazul sau blatul de bucătărie este poziţionat pe peretele opus intrării, se recomandă o oglindă deasupra acestuia, pentru vizibilitate asupra uşii.
Albul e cea mai bună culoare pentru bucătărie. Nu atârna pe pereţi cuţite sau alte obiecte ascuţite. Când nu sunt folosite, acestea trebuie ţinute în sertare sau în suporturi speciale. Evită să agăţi coşuleţe cu flori uscate sau artificiale. Apelează mai degrabă la plante vii, naturale.
Nu trebuie să mai spun că o bucătărie murdară aduce ghinion şi afectează sănătatea familiei tale. Menţineţi curăţenia şi stergeţi des suprafeţele care intră în contact cu alimentele.
Foto: Shutterstock
 
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter