Cum să eviţi datoriile de Sărbători şi să ai bani după Anul Nou

De Diana Zagrean, pe

Şi anul acesta ai depăşit cu mult bugetul alocat cadourilor de Sărbători? Cauţi o soluţie pentru ca anul viitor să nu mai fii nevoită să-ţi faci datorii depăşind cheltuielile? Învaţă cum să eviţi datoriile de Sărbători şi să ai bani după Anul Nou

Aceasta este o modalitate simplă de a economisi bani pentru Craciun tot timpul anului. Poţi face depozite în acel cont direct sau completând un formular la banca ce ţi-a emis cardul de salariu prin care să soliciţi ca lunar o anumită sumă de bani să fie transferată în acel cont. Retragerile de bani înainte de termen sunt permise cu penalizări mici sau chiar deloc.

Care sunt avantajele unui cont de economii?

Un cont de economii este modalitatea foarte bună de a te ajuta să planuieşti cheltuielile, precum şi de a ţine finanţele sub control! Încetul cu încetul, contul acumuleaza o dobândă, care la final de an îţi va spori economiile. Astefl, atunci când va veni sezonul de vacanţă, nu te vei simţi copleşită de cheltuieli şi te vei putea bucura de  cumpărături. Un cont de economii este o modalitate buna de a te disciplina în economisirea de bani pe tot parcursul anului şi de a avea bani cash atunci când este nevoie.

De obicei, băncile încurajează deponenţii să economiseasca bani prin practicarea unor dobânzi progresive, adică dacă luna aceasta nu extragi bani, luna viitoare dobânda primită pentru suma existent, va fi mai mare. Cu cât soldul economisit creşte, banca remunerează banii cu o dobândă mai mare.

Când să deschid un cont de economii?

Un astfel de cont poate fi deschis în orice moment al anului. Totuşi, cu cât începi mai repede cu atât acumulezi o sumă mai mare pentru cadourile de anul viitor.

Care este suma pe care ar trebui să o economisesc?

Ar trebui să începi prin a face un buget aproximativ al cheltuilelilor pentru cadourile viitoare. Adaugă la această sumă cel puţin un sfert pentru că mereu se vor ivi cheltuieli la care nu te-ai gândit. Împarte această sumă la 11 pentru a determina suma pe care trebuie să o economiseşti lunar şi sa o depui în cont. Dacă eşti tentată să scoţi bani frecvent din cont, nu vei avea un spor prea mare cu acesta. Însă, dacă nu ai tendinţa de a apela contul la orice mică problemă finaciară, câştigul va fi de partea ta. Cheia este de a nu retrage bani, până în momentul stabilit. Scopul tău este să economisi bani pentru Sărbători tot timpul anului iar retragerile anticipate ar înfrâna acest obiectiv.
Citeşte mai departe şi vezi ce alte metode mai poţi folosi pentru a nu rămâne fără niciun ban după sărbători, pe pagina următoare!
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter