Ce piedici îţi pui singură la interviul de angajare

De Sandra S., pe

Ce caută o companie la viitorul angajat? Cum îi poţi atrage atenţia încă de la primul contact şi ce greşeli să eviţi la interviul de angajare? Citeşte mai departe:

Trimiţi un CV prea lung

Dacă cel care îţi va lua interviul trebuie să stea mai mult de 40 de secunde, maximum un minut, ca să afle ce ai reuşit să realizezi pe plan profesional, cel mai probabil se va enerva. Trebuie să ştii să transmiţi multe informaţii bune în puţine cuvinte, iar cele de interes maxim să fie pe prima pagină, în fraze scurte. Ce e mai mult de atât, probabil nu va fi citit niciodată. În plus, scrie-ţi CV-ul după fiecare job la care aplici, astfel vei avea mai multe şanse de reuşită.

De ce îţi place job-ul actual, de ce vrei să-l schimbi

Absolut sigur la interviul de angajare vei fi întrebată de ce vrei să îţi schimbi locul de muncă, dacă nu chiar ce îţi place la job-ul actual. Aici ai o nouă şansă să ieşi în evidenţă – fii onestă, spune adevărul, dar nu fi prea generică. Un angajator te întreabă aceste lucruri pentru a afla dacă ai fi fericită în locul de muncă pe care îl oferă. Trebuie să îi arăţi că ştii ce vrei să faci mai departe, că eşti hotărâtă şi pasionată.

Ce planuri ai

Oricine trebuie să ştie răspunsul la această întrebare – unde vrei să ajungi în viitor, cum te va ajuta poziţia actuală pe care o oferă şi aşa mai departe. Trebuie să-i arăţi intervievatorului că vrei să lucrezi pentru compania pe care o reprezintă, că îţi doreşti acest loc de muncă şi nu „doar” un loc de muncă.

Nu ai abilităţile necesare

Nu te obosi să aplici şi nu pierde nici timpul celorlalţi dacă nu îndeplineşti criteriile de angajare. Dacă la job se cere să ştii să faci un anumit lucru, aşteaptă-te ca la interviu să dai un astfel de test. Ca idee, dacă ştii că nu ai abilităţile necesare, dar vrei să îţi schimbi cariera şi să înveţi lucruri noi, poţi scrie în CV că ai accepta şi o poziţie de junior.

Foloseşte-te de exemple

Poate nu chiar de fiecare dată, dar de cât mai multe ori, când îi povesteşti intervievatorului despre tine, oferă-i şi exemple de situaţii în care ai excelat, nu lăsa doar cuvintele să curgă – nu îi spune doar ce ai face în viitor, ci şi ce ai făcut în trecut.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter