Carieră: Cum să foloseşti culorile ca să obţii ce vrei la job

De Diana Zagrean, pe

Culorile şi felul în care ele sunt percepute ne influenţează viaţa de zi cu zi. Toată lumea ştie că anumite culori ne modifică starea de spirit, în bine sau, dimpotrivă, în rău. Iată cum poţi să foloseşti culorile ca să obţii ce vrei la job.
Albastru ca să câştigi un interviu
Statisticile arată că oamenii devin mai binevoitori atunci când discută cu cineva care poartă haine de culoare albastră. Fiind o culoare liniştitoare, albastrul ne face să fim dispuşi la idei mai puţin confortabile şi la abordări mai îndrăzneţe.
Verde dacă te ceartă şeful
Dacă te ştii cu musca pe căciulă şi ştii că trebuie să porţi o discuţie neplăcută cu şeful, alege o cameră cu pereţii verzi. Verdele este o culoare veselă şi relaxantă, care are puterea să atenueze orice supărare.
Roşu doar dacă vrei să-l seduci pe tipul de la contabilitate
Roşul denotă putere şi agresivitate, iar dacă vrei să-l dai pe spate pe tipul drăguţ de la contabilitate (şi firma în care lucrezi nu are politici care interzic relaţiile între colegi), poartă ceva roşu, fie că e vorba de un accesoriu şic sau o bluză mai îndrăzneaţă.
Carieră: Cum să foloseşti culorile ca să obţii ce vrei la job
Maro pentru zilele de luni
Începutul de săptămână nu încântă pe nimeni şi nu cred că tu faci notă discordantă. Dacă tot te simţi rău şi deja aştepţi cu nerăbdare weekendul următor, poţi să îmbraci ceva de culoare maro lunea viitoare. Va reflecta starea de spirit mohorâtă a colegilor şi nimeni nu te va judeca sacă nu ţii neapărat să fii sexy în prima zi din săptămână.
Alb dacă vrei să împrospătezi atmosfera
Dacă luni ai ales o culoare mai..potolită, marţi poţi să îţi revii şi să încerci să aduci nişte lumină şi bună dispoziţie colegilor tăi. Poartă alb sau alege nişte accesorii albe (o geantă, pantofi, eşarfă sau husă de telefon) la birou, ca să alungi oboseala şi plictiseala de la mijlocul săptămânii.

Foto: Thinkstockphotos
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter