Motivul pentru care un bărbat poartă aceeași culoare de 35 de ani

De Oana Dinu, pe
Abou Zakkour, un bărbat din Siria, poartă haine și accesorii galbene de 35 de ani. Nu a ales întâmplător această culoare.

„Omul Galben” din Aleppo, așa cum este cunoscut bărbatul în vârstă de 68 de ani, s-a hotărât să poarte aceeași culoare cu 35 de ani în urmă, mai exact în  25 ianuarie 1983. El și-a amenajat și casa în ton cu vestimentația, conform Mediafax.

Abou Zakkour  a devenit atât de fidel acestei culori, încât nu se vede îmbrăcat vreodată în altceva, după cum el însuși mărturisește: „Dacă aş purta altă culoare, m-aş simţi ciudat. Nu aş putea nici să combin galbenul cu altă culoare.”

Nu doar hainele și accesoriile sunt galbene, dar și faţa de masa, aşternuturile de pat, lenjeria intimă şi coşul de gunoi din casa lui Zakkour au aceeași culoare caldă, asemeni razelor de soare.

„Pentru mine, culoarea reprezintă dragoste”, a adăugat bărbatul. Acesta a ales galbenul pentru că în opinia lui, reprezintă iubirea.

Unii oameni îl opresc pe stradă să facă poze cu el și mulți îl consideră un simbol al orașului sirian Aleppo: „Atunci când mă plimb pe străzi sau prin locuri aglomerate, oamenii îmi zâmbesc şi mă fotografiază. Mulţi se opresc să vorbească cu mine, să spună glume şi eu cred că asta înseamnă iubire” spune bărbatul.

Alții îl bănuiesc de intenții mârșave și implicație în regimul Bashar al Asad sau în organizaţiile teroriste ISIS sau Al-Qaeda. Pasiunea pentru această culoare i-a adus și necazuri în 2013, atunci când membrii Armatei Siriene Libere l-au agresat, deloc convinși de explicațiile bărbatului în ceea ce privește alegerea de a se îmbrăca în galben.

Ce simbolizează culoarea galben

Galbenul este cea mai vizibilă culoare din universul cromatic, iar ochiul uman o distinge imediat, înaintea celorlalte. Dacă ați fost atenți, pe stradă, majoritatea afișelor conțin această culoare.

Galbenul este simbolul luminii, al esenței divine și al dragostei, dar pe de altă parte, reprezintă și gelozia. Efectul psihologic al acestei culori se schimbă în funcție de nuanță și tonalitate. Galbenul pal inspiră echilibru și căldură, în timp de galbenul aprins devine apăsător. La nivel fizic, poate stimula activitatea creierului și ne poate influența pozitiv puterea de concentrare.

Sursă foto: Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter